Lektiecafé og sprogcaféen åbner for en ny sæson

I denne uge startede et af GHG’s helt centrale tilbud op efter sommerferien. Lektiecaféen er både for de elever, der har brug for hjælp, men også et sted, hvor man i ro og god stemning kan få lavet lektierne og skrive opgaver.

Et af de centrale tilbud på GHG efter skole er lektiecaféen, der afholdes fire eftermiddage om ugen. I lektiecaféen er der både lærere og ældre elever til stede, der sidder klar til at hjælpe med lektier og skriftlige opgaver.

”Lektiecaféen er et af de tilbud, vi er rigtig glade for her på skolen,” fortæller uddannelseschef Benjamin Haahr Bach. ”Det betyder meget, at der er et sted, hvor eleverne kan komme og få hjælp til opgaver og afleveringer. I gymnasiet er en del af undervisningen på et niveau, hvor det langt fra er sikkert, at man kan spørge sine forældre om hjælp, hvilket særligt gør sig gældende inden for de naturvidenskabelige fag. Her er lektiecaféen et rigtig godt tilbud, der betyder, at man kan få lavet sine lektier og komme videre med svære afleveringer. Der er som regel god tid til at få forklaret de ting, man har svært ved på tomandshånd, hvilket ofte giver en ny og bedre forståelse af stoffet.”

Hver anden tirsdag er der ’sprogcafé’ i lektiecaféen. Her sidder flere af skolens sproglærere klar til at hjælpe med lektier, afleveringer og andre sproglige spørgsmål i 2. fremmedsprog, der på GHG er spansk, fransk og tysk. Til sprogcaféen kan man også få hjælp, hvis de latinske verber skulle drille. Til lektiecaféen serveres der også energi til hjernen i form af kaffe, te og brød.

GHG lektiecafé

Hvor: I ’glasburet’ i forlængelse af kantinen

Dage: Hver uge mandag til torsdag

Tid: kl. 14 – 17