Det amerikanske valg på GHG

Sammen med resten af verden holder eleverne på GHG vejret, når beslutningen om den næste amerikanske leder skal træffes. Dagen på GHG byder bl.a. på workshops og kampagnevideoer.

De fleste 3g’ere var fra morgenstunde samlet til fælles morgenmad. Anledningen er det amerikanske valg, der på alle måder har historiske dimensioner, og som stort set alle GHG’s elever har beskæftiget sig med i enten historie, samfundsfag, engelsk og retorik.

Workshops for de yngre elever

3. g’erne får i løbet af dagen besøg af 1. og 2. g’ere til workshops om valget, som de selv har tilrettelagt. Til Workshopsne kan eleverne bl.a. deltage i:

Et dramastykke, hvor eleverne forestiller sig at Trump som præsident er en realitet, brætspil med inddragelse af billeder fra hele valgperioden, en workshop om retorikken, som Trump bruger - i form af citater, hvor eleverne skal gætte, hvem der har sagt hvad. Der er også workshops der handler om det amerikanske valgsystem, svingstaternes rolle og hvorfor stemmeprocenten i USA generelt er lav.

Video og cookies

Som optakt har eleverne også produceret seks kampagnevideoer, der bliver fremvist og en vindende video bliver kåret og  vist på skolens facebookside. Alle klasser har også bagt amerikanske valg-cookies, som bliver prøvesmagt og præmieret.