Elever demonstrer mod nedskæringer

I går blev skolens indgangsdøre spærret af elever væbnet med rød afspærringsbånd og -pæle, og lærerne blev forhindret i at undervise. Eleverne demonstrer mod varslede nedskæringer på gymnasieområdet og i SU’en.  

Da lærerne mødte ind på Gammel Hellerup Gymnasium i går, var det til rød afspærringsbånd og elever, der lod dem komme ind på lærerværelset, men ikke videre ud til undervisning. Alle gymnasiets klasser havde ugen før stemt om, hvorvidt eleverne på GHG skulle gennemføre en undervisningsnedlæggelse som reaktion på de store besparelser både på gymnasieområdet og i SU’en, som er varslet med den nye reform. Der var et klart flertal for nedlæggelsen, og elevrådet stod bag selve aktionen.

Kl. 12 mødtes eleverne i kantinen til ’fælleslimbo’. Herefter havde elevrådet arrangeret debat og spørgerunde mellem eleverne og ungdomspolitikerne: Stefan Roy Fredriksen, formand for Liberal Alliances Ungdom og Carl Emil Lind Christensen, formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i Ballerup. Debatten rejste mange interessante spørgsmål, og mange af eleverne deltog med stor entusiasme. Kl. 15.30 var der fælles demonstration på Rådhuspladsen med mange andre gymnasier.

Fakta

Med den nye reform er der varslet besparelser på gymnasieområdet på 945 millioner kroner frem mod 2020. Som en ny del af reformen er der varslet store besparelser på SU’en, der bl.a. betyder omlæggelse af SU’en til et lån. På Gammel Hellerup Gymnasium betyder reformen besparelser på 8,8 millioner kroner frem mod 2020.