Fem færdige Forskerspirer

I dag var fem glade forskerspirere samlet på rektors kontor sammen med talentkoordinator Dorthe Mondrup, for at fejre aflevering af de fem forskningsprojekter.

”Vi er meget stolte af jer, og I gir en masse optimisme for fremtiden,” sagde rektor Jørgen Rasmussen blandt andet og ønskede tillykke i årgangslemonade. Forskerspirerne har både været til fællesseminar i Århus og København, og som noget nyt i år har de mødtes med forskerspirer fra Aurahøj til fælles skrivedage: ”Det har været rigtig godt og inspirerende at skrive sammen. Jeg har eksempelvis fået noget rigtig god feedback på mit samfundsvidenskabelige emne, fra flere af dem der skrev inden for naturvidenskab,” fortæller Emma. ”Det har også været rigtig hyggeligt,” uddyber Karoline: ”Og der er blevet drukket en masse kaffe, te og spist kage, mens vi har skrevet sammen.”

Alle forskerspirerene har haft nogle spændende forløb, og måske er der oven i købet skabt grobund for nogle fremtidige forskere blandt de fem spirer. ”Jeg har aldrig tænkt på, at jeg ville forske før, men jeg vidste slet ikke, jeg var så interesseret i det her område. Nu har jeg også valgt det som emne til SRP, og hvem ved, om jeg skal forske en dag,” fortæller Karoline.

GHG’s fem forskerspirer

Emma Emilie Nobert, 3.b: Undersøger begrebet ’fake news’, og hvilken rolle de spiller i den liberale verdensorden, hvor populisme bliver mere og mere udbredt.  I projektet undersøges om og hvordan der er en sammenhæng mellem fake news, populisme og bevægelsen mod det postfaktuelle samfund. Forskerkontakt på Center fra Boblestudier under KU.

Julie Hetland Bülow, 3.b: Projektet omhandler, hvordan man kan udvikle arkitektur, der er bæredygtigt og naturbevarende. I projektet sættes både fokus på byggeprocessen, og det færdige resultat i forhold til materialer, mulighed for genbrug og energikilder. Forskerkontakt fra Arkitektskolen i København.

Karoline Jacoby, 3.w: Projektet sætter fokus på sammenhængen mellem lungesygdommen Kol og lav fødselsvægt – eksempelvis forårsaget af væksthæmning under graviditeten eller for tidlig fødsel. Yderligere sættes der fokus på sammenhæng mellem nedsat lungefunktion i 20-30års alderen og senere udvikling af Kol. Forskerkontakt fra Epidemiologisk Institut på KU.  

Sofie-Louise Feentved Ødum, 3.w: Sætter fokus på skorpiongift som en mulig måde af hæmme vækst af særlige former for kræfttumorer i hjernen. Forskerkontakt Panum på KU.

Victor Lorentzen, 3.x: Arbejder med elektromagnetisme i forbindelse med MR scannere. I projektet undersøges muligheden for at udvikle små MR-scannere til eksempelvis arme og ben, der kan bruges af praktiserende læger. Der er bl.a. lavet beregninger på materialer, størrelse og budget. Forskerkontakt på DTU.