Flygtninge med til den årlige Idrætsdag

Til GHG’s årlige idrætsdag deltog otte unge flygtninge som en del af gymnasiets nye samarbejde med Venligboerne i Gentofte.

I går afholdte Gammel Hellerup Gymnasium den årlige idrætsdag. Skolens 32 klasser var samlet om syv sportsgrene til en meget vellykket sportsdag, der samlede alle eleverne på tværs af klasserne. Blandt et nyt indslag var ’Walk & Talk’ med otte unge flygtninge og ti GHG-elever.

GHG har igangsat et samarbejde med Venligboerne i Gentofte, og på dagen havde elever fra GHG’s nye nødhjælpsudvalg arrangeret et orienteringsløb, hvor elever og flygtninge sammen skulle løse opgaver, der handlede om dansk og flygtningenes eget modersmål, og som mest af alt gav anledning til samtaler og fælles grin.

”Det var vildt godt,” fortæller Sofie fra 2.Z, der er en del af GHG’s nødhjælpsudvalg. Det var en stor oplevelse for flygtningene, hvor nogen af dem aldrig har set et dansk gymnasium før. Så var det også en stor oplevelse for os elever. Det er en øjenåbner at få sat ansigt på nogle af de mange flygtningen, man hører om i medierne,” forklarer hun.

I løbet af året vil der komme en række arrangementer med unge flygtninge, som GHG’s elever kan melde sig til og opnå et frivillighedsbevis.