GAMMEL HELLERUP GYMNASIUM SATSER PÅ TALENTERNE

Gammel Hellerup Gymnasium starter nyt samarbejde med Junior Talent ØST, der skal sikre faglige udfordringer til elever fra lokale grundskoler.

I dag indtog en gruppe 8. klasser fra grundskolerne rundt omkring Gammel Hellerup Gymnasium biologilokalet. De var til første undervisningsdag i programmet ’Junior Talent’, hvor særligt dygtige elever igennem det kommende halvandet år skal undervises i en lang række fag på gymnasieniveau.

Formålet med programmet er, at give de elever der savner udfordringer i hverdagen mulighed for at udvikle sig på et højere fagligt niveau og blive inspireret til deres fremtidige valg af uddannelse.

Vi besøgte de unge talenter, mens de var i gang med at opklare en forbrydelse gennem sammenligning af DNA-strenge fundet på et fiktivt gerningssted.

”Det har været rigtig godt i dag. Vi har lært meget mere, end vi plejer, og lærerne har været rigtig gode til at integrere os alle i undervisningen, så man ikke kommer til at sidde og kede sig på noget tidspunkt,” fortæller Laurits, der til daglig går i 8. klasse på Maglegårdsskolen.

”Undervisningen har været på et højere niveau, end vi er vant til, og det er rigtig motiverende,” uddyber Gustav, der også går på Maglegårdsskolen. ”Så har lærerne været gode til at holde pauser, så vi alle sammen har været med hele tiden, og nået at tage noter til det hele,” supplerer Hector fra Kildegård Privatskole, inden han bliver kaldt over til petriskålene for at sammenligne DNA-strenge.

Eleverne er blevet undervist af to af GHG’s biologilærere Trine og Bo. De er meget imponerede over eleverne både i forhold til deres faglige niveau og evne til at modtage undervisning: ”De er utrolig søde og kvikke,” fortæller Bo. ”Og så er de utrolig videbegærlige og forstår hurtigt de opgaver, vi har stillet dem overfor. Denne form for talentpleje for unge elever er en virkelig god idé, man fornemmer allerede, at de kan nå rigtig langt, hvis de bliver undervist på et højere niveau.”

På GHG glæder vi os til snart at byde eleverne velkommen igen og følge dem gennem det næste halvanden år.

Kort om Junior Talent

Hovedparten af aktiviteterne vil blive afholdt på Gammel Hellerup Gymnasium, men samtidig vil der være besøg hos andre retninger (HTX og HHX), virksomheder mv. Forløbet starter i 8. klasse og fortsætter til juletid i 9. klasse. Junior talent er en del af ’Akademiet for talentfulde Unge’.