GHG-elever holder vejret

I dag havde 1i og 1b besøg af Morten Rosenvold, der flere gange har vundet danmarksmesterskaber i fridykning og undervandsjagt og har ligget blandt de ti bedste fridykkere i verden.

Danmark har i de senere år haft nogle af verdens bedste fridykkere og 1g Naturvidenskabeligt Grundforløb havde i dag besøg af den tidligere danmarksmester, der kan holde vejret i mere end 7 minutter og dykke til mere end 80 meters dybde på en enkelt vejrtrækning.

Der var fuld opmærksomhed fra mere end 50 elever da Morten Rosenvold fortalte om livet som fridykker, undervandsjagt og de biologiske processer kroppen gennemgår, når man holder vejret i længere tid.

Det handler mest af alt om psykisk kontrol og evnen til at slappe af. Efter en kort introduktion prøvede eleverne også selv kræfter med at holde vejret. Rekorden var 1 minut og ti sekunder altså ca. en syvendedel af den tid, Morten holder vejret i konkurrencer.

Efter øvelsen var der mange spørgsmål fra eleverne: Eksempelvis om hvor lang tid, det tager at træne sig op som fridykker, om hans kone ikke er bange, når han dykker konkurrencer, hvor store fisk han fanger, og om han nogensinde har været i livsfare.

Skulle andre være interesserede i fridykning er der massere af gratis materiale at hente på www.undervandsitetet.dk