Skrivecup – kreativ skrivning på GHG

Der var mange god optrædener, da der blev afholdt Skrivecup på GHG. Otte elever eller grupper fra fire forskellige 1.g-klasser dystede mod hinanden i kreativ skrivning.

Mere end 100 elever er samlet til premiere på skrivecup i GHG’s store sal, dommerpanelet i form af rektor, kommunikationsmedarbejderen og en udvalgt dansklærer sidder klar.  To drenge står i siden af scenen i ens hættetrøjer, og der lyder beats ud i salen. Drengene fremfører en rap om ’Sønnetabet’, der er en skjaldekvad i Egils Sagaen: ”Eg, Eg, Egil – Sønnetabet – Yo!,” lyder nogle af de første strofer, og salen er godt med. 

En dyst i kreativitet inden for danskfagets genrer

Skrivecup er en dyst blandt gymnasieelever på tekstforståelse, kreativ skrivning og levende formidling. Konkurrencen går ud på at producere en tekst, der gentænker en allerede eksisterende tekst inden for et overordnet emne, der i år er ’Hjemkomst’. Den nye genskrivning skal indeholde innovative elementer og gerne trække på nogle af de genrer eleverne arbejder med i dansk. Derudover er der mulighed for at bruge elementer af performance, scenografi og andre effekter.

Der kommer rigtig mange gode bud på scenen. Nogle har skrevet en gyser over folkevisen ’Jomfruen og dværgkongen’, andre har skrevet et essay om at vokse op med udgangspunkt i ’Klokken’ af H. C. Andersen, og en anden gruppe har lavet en rap om at drikke sig fuld i byen, med udgangspunkt i Jeppe på bjerget.

Efter alle deltagere har afgivet deres bud, kan eleverne stemme på deres yndlingsoptræden, og stemmerne bliver sammenholdt med dommernes votering.

Det er rap‘en om Sønnetabet af Fritjof, Victor og Tobias fra 1k, der løber af med sejren, og de skal nu repræsentere GHG ved den nationale finale i Århus.

Andenpladsen gik til Anna fra 1x, og tredjepladsen gik til Shani fra 1i.