Vigtige drenge- og pigesnakke

Emner som digital mobning, lavt selvværd og ensomhed kan være svære at tale om. GHG’s 1.g drenge og efterfølgende 1.g piger var derfor for nylig til foredrag om nogle af de ting, der fylder rigtig meget i en teenagers verden.

Hvordan opfører drenge sig på Facebook? Hvor går deres egen grænse for, hvad man skal skrive til andre og lægge ud? Hvorfor føler mange piger, de ikke er gode nok? Og hvordan navigerer de i en verden med høje krav, veninder og sociale medier?

Dette og meget mere blev livligt debatteret på GHG, da alle 1.g drengene var til foredrag og workshop om digital dannelse og drenges brug af sociale medier. Derefter var det alle 1.g pigerne, der var til ’Girl Talk’ – et foredrag af en non-profit organisation, der tager de svære emner op, som mange piger slås med i hverdagen. Eksempelvis lavt selvværd, præstationsangst og skønhedsidealer, de føler, de skal leve op til.

Til begge foredrag blev eleverne aktivt inddraget. Eksempelvis blev det tydeligt for drengene, hvordan en debat på Facebook kan eskalere og blive ubehagelig, hvis man ikke sætter sine egne grænser. Pigerne kunne stille helt konkrete spørgsmål fra deres eget liv anonymt via mobilen, hvilket gav anledning til mange vigtige snakke bl.a. i forhold til tanker om selvmord, der desværre er et alvorligt problem blandt teenagepiger.  

”Det var rigtig gode og vigtige foredrag”, fortæller vicerektor på GHG Janni la Cour. ”Som gymnasie ønsker vi ikke kun at klæde de unge godt på fagligt. Lige så vigtigt er det, at de bliver rustet til det sociale liv, der fylder meget for alle unge, og som ind i mellem kan være svært”. Planen er at gøre foredragene til en tilbagevendende begivenhed og som en del af det nye grundforløb, der med reformen træder i kraft efter sommerferien.