Musik og Sprog

I studieretningen Musik og Sprog med Musik A og Engelsk A integreres de to fag bl.a. gennem moderne rytmisk musik, der også er forbundet med britiske og amerikanske samfundsforhold, hvorved et naturligt samarbejde med fagene historie og samfundsfag også opstår. Holdet kan f.eks. vælge at arbejde med Beatlemania og 60’erne i England, borgerrettigheder i USA, protestsange, hiphop osv.

I de to studieretninger får du mulighed for at vise din kreativitet gennem sang og sammenspil. Du kommer til at arbejde proces- og produktorienteret. I musik arbejder du med spil, sang, musikarrangement og komposition. Der er bl.a. et løbende fokus på produktion af egne kunstneriske produkter ved hjælp af programmer såsom Garageband og Primus. Skolen giver dig flere muligheder for at komme ud med din musik: Der er en lang tradition for at besøge ARK Studio, du bliver involveret i musikstyregruppen for GHG’s årlige musical, i Melodi Grandprix, i forbindelse med GHG’s egen singer-songwriter scene, ’Bibs Corner’ og meget andet.

VIDEREGÅENDE UDDANNELSER

Studieretningen lægger op til humanistiske uddannelser på universitetet og til uddannelser inden for f.eks. kulturformidling og musikvidenskab. Ligeledes vil du også være godt rustet til en bred vifte af mellemlange uddannelser.

At turde stille mig frem på en scene, det er i gymnasiet jeg har lært det

Wilson, Leonora og Frederik

Musik & kor

Gammel Hellerup Gymnasium har et rigt musikliv, og du kan deltage i mange musikaktiviteter efter skoletid.

Musikskole

Musikholdene, skolens bands, solister osv. holder hvert år en forårscafé. Desuden optræder de i løbet af året ved morgensamlinger, caféaftener, juleafslutning osv. Skolen har ugentlig musikskole i B3 (Blue Note) og B4 (Monteverdi), med specielt henblik på instrumentalundervisning i hhv. guitar, bas, trommer og keyboard. Du kan desuden få hjælp til teorien. Hver onsdag i 5. modul fra kl. 15.30-17.00 vil Alexander fra 2.y og Frederik fra 2.d. være til stede og undervise i musikskolen.

Du kan være begynder, have spillet tidligere, være i gang med at lære et instrument eller være øvet – alle er velkomne. Du kan bare kigge over i GHG2 onsdag eftermiddag, men du kan også lige sende en besked til eller kontakte de 2 undervisere inden, så de f.eks. kan “samle” alle guitarister på én bestemt dag osv. Selvfølgelig kan der også blive sammenspil i de 3 øvelokaler i tilknytning til 2 de musiklokaler.

Koret

GHG’s kor er åbent for alle musikinteresserede elever, der kan lide at synge sammen med andre. Koret har prøve en gang ugentligt. Der er ikke niveaukrav. Alle er velkomne. Det vigtigste er, at man har lyst til at synge, så kommer resten (næsten) af sig selv. Repertoiret bestemmes i fællesskab, dvs. af de deltagende GHG-elever og af dirigenten, Mona Høgh Thylgård. Mulighederne er mange: pop/rock, R&B, soul, dansk musik, klassisk musik, egen produktion mm. Deltagelse i introforløbet, skolens musical, juleafslutning m.m.

Koret deltager selvfølgelig også i skolens musical 2018. Derudover er koret en del af musikscenen på gymnasiet, når der skal være musikalske indslag i forbindelse med højtider, translokation, diverse begivenheder mm.

I april 2017 var Gammel Hellerups Gymnasiekor i New York, hvor de deltog i en uropførelse sammen med et multikor på 250 sangere fra hele verden. Koret optrådte i Lincoln Center i New York, hvor også The Metropolitan Opera, The New York City Ballet og The New York Philharmonic Orchestra har hjemme.

 Koret blev inviteret til New York af dirigenten Saul Zaks, som kommer fra Argentina, og i øjeblikket arbejder i Danmark. Saul Zaks sad og så TV-Avisen tilbage i juni 2016, hvor koret var med i et indslag, der handlede om åbningen af en Jutlandia-udstilling på den sydkoreanske ambassade. De unge stemmer imponerede Zaks så meget, at han greb telefonen og ringede til gymnasiet, og pludselig var koret halvvejs på vej til New York.

 Gammel Hellerups Gymnasiekor satser også fremover på at komme ”ud af huset”.

Brug musiklokalerne

GHG-elever kan frit låne skolens nye musiklokaler,  B3 (Monteverdi) og B4 (Blue Note), til øvning og sammenspil mandag-fredag frem til kl. 21.

Det foregår på den måde:

1.      Check i Lectio at lokalet er ledigt.

2.      Send besked til Otto (OB) om tidspunkt samt navnene på samtlige de GHG-elever,  der vil spille – herefter lægges sammenspilsmodulet ind i Lectio.

3.      Nøglekort udleveres af Per på Biblioteket mod aflevering af studiekort.

4.      Studiekortet forbliver på Biblioteket, så længe man bruger musiklokalerne. Så snart man er færdig og har ryddet op etc., afleveres nøglekortet til Per Biblioteket, og studiekortet udleveres igen. Er Per ikke til stede, eller er Biblioteket lukket i mellemtiden, lægges nøglekortet i postkassen ved indgangen på Svanemøllevej, og studiekortet afhentes, så snart Biblioteket igen åbner (næste morgen/mandag efter week-end).

Musical

Hvert år opsættes en stor musical på gymnasiet. Alle er velkomne til at deltage, og du kan være med i alt fra skuespil, instruktion og musik til PR, scenografi og makeup.

MGP

Skolen har sit helt eget MGP med egne solister, grupper og et brag af en melodi grand prix-fest for hele skolen.

Bib's Corner

GHG har sin helt egen singer-songwriter-café, hvor du kan optræde eller deltage som publikum.

Vidste du, at GHG kun er 5 min. gang fra Hellerup St. og 10 min. på cykel fra Østerbro og Nordvest?

Hvor langt har du til ghg?