Der er mange spørgsmål vedrørende den mulige konflikt. Derfor har rektor Jørgen Rasmussen i dag udsendt en mail til alle skolens forældre og elever.

Kære forældre i 1.g, 2.g og 3.g – samt alle elever

Som bekendt er der risiko for, at der udbryder konflikt mellem offentlige ansatte og de offentlige arbejdsgivere. GHG er i lighed med de øvrige gymnasier i Gentofte udtaget til at blive ramt af en lærerstrejke fra den 4. april, og bl.a. i konsekvens af dette har staten varslet lockout fra den 10. april.

Jeg tror, vi alle håber, at det lykkes parterne at nå hinanden, og at vi dermed undgår en besværlig konflikt. Forligsmanden har også mulighed for at udsætte konflikten i op til en måned, og dermed er vi fremme ved primo maj.

En særlig udfordring er, at der i april er fire planlagte sprog- og studierejser, som risikerer ikke at blive til noget. Vi har udsendt særskilt besked om dette til de berørte elever. Jeg har dog stadig stor tiltro til, at de bliver gennemført.

Hvis konflikten skulle komme, vil der kun være ganske få tilbage på skolen, som kan fortsætte deres arbejde. Fra den 4. april vil lærerne strejke, og fra den 10. april vil lockouten ramme de fleste øvrige ansatte. Hvis der kommer en lockout, vil der være seks ansatte i stabe (pedeller, kontor m.v.) samt fem ledere på arbejde. Konkret betyder det, at næsten al undervisning vil blive aflyst, bortset fra tre hold, som vil blive undervist af de tre ledere, som har undervisning. Der er tale om følgende hold: 1f tysk, 1fh idræt og 2k historie. Øvrige elever vil have adgang til skolen i konfliktperioden, hvis de ønsker det.

Mht. spørgsmål om aflyst undervisning, eksamen m.m., så er det for tidligt at sige noget om dette på nuværende tidspunkt. Undervisningsministeriet har i øvrigt oprettet en særlig hjemmeside om OK 18 www.uvm.dk/ok18. Her kan man finde svar på forskellige rejste spørgsmål.

Påsken står for døren, selvom kulden ikke helt vil slippe sit tag. Jeg vil ønske alle en god påskeferie og håbe på, at vi har en løsning efter påske, så vi kan bruge tiden på noget andet.

Venlig hilsen

Jørgen Rasmussen

Rektor