DE NYE OPTAGELSESREGLER OG GYMNASIEVALG

I 2023 trådte nye midlertidige optagelsesregler for ungdomsuddannelser i kraft. 

Fordelingen af elever blev i år blive vurderet ud fra transporttid til skolen enten med offentlig transport eller cykel.

Det svinger fra år til år,  hvor langt man kan bo fra skolen for at blive optaget. 

Og du kan læse mere om optagelsesreglerne her (UddannelsesGuiden/Adgangskrav)

OPTAGELSE I 1.G I 2023/24

Optagelse i 1.g på Gammel Hellerup Gymnasium er sket via den centrale elevfordeling som beskrevet ovenfor. Ventelister er afskaffet på alle offentlige gymnasier, så det tilbyder vi ikke længere på Gammel Hellerup Gymnasium. Dog har du mulighed for overflytning på grund af mistrivsel eller geografisk flytning. I så fald er du velkommen til at kontakte os på adm@ghg.dkeller tlf 4511 5151.

 OPTAGELSE I 2.G OG 3.G I 2023/24

Hvis du på grund af mistrivsel eller geografisk flytning ønsker optagelse i 2.g eller 3.g, skal du kontakte os på adm@ghg.dkeller tlf 4511 5151 efter 1. maj 2023.

 

 

 

“Der her med, der er den her større mangfoldighed, det føler jeg, er det, der gør GHG til GHG”

Angelina, 2.w.

Introforløb

Det er en stor oplevelse at begynde i gymnasiet, og på GHG gør vi meget for, at du som ny 1.g’er får en positiv og god start på gymnasielivet.

Når du begynder i 1.g, byder de første dage på et introduktionsforløb, hvor der er arrangeret både faglige og sociale aktiviteter.

I introforløbet vil der være fokus på en tryg skolestart, at skabe en god klassekultur, et stærkt fællesskab og sociale aktiviteter både i den enkelte klasse og på tværs af klasserne.
På dagene vil du møde nogle af skolens lærere og studievejlederne, der altid er parate med støtte og gode råd. Et hold af ældre elever står klar for at vise dig rundt på skolen og hjælpe med at få rystet dig godt sammen med dine nye kammerater. De kan alle selv huske, hvordan det er at være helt ny elev og har meldt sig frivilligt for at hjælpe med, at alle nye får en god start.

Programmet består bl.a. af følgende:

  • Forskellige sociale aktiviteter med lege og idrætsaktiviteter
  • Faglige aktiviteter, hvor du kommer til at møde nogle af dine lærere
  • Møde med skolens studievejledere

BLIV RYSTET SAMMEN MED DIN KLASSE

Når du har valgt din studieretning og begynder i din studieretningsklasse, er der yderligere to introdage i november. Her vil fokus igen være på at ryste jer godt sammen, samarbejde i studieretningen, god klasserumskultur samt studieteknik.
Grundforløb

De første tre måneder af din tid på GHG består af et grundforløb. Grundforløbet har fokus på, at du skal falde godt til på GHG, få et socialt netværk og nye venner. I grundførløbet bliver du også klædt fagligt på til at vælge den rigtige studieretning.

Læs mere om grundforløbet her

“Du kan altid finde en person, der er for dig. Du kan altid finde en type, der passer til dig.”

Vidste du, at GHG kun er 5 min. gang fra Hellerup St. og 10 min. på cykel fra Østerbro og Nordvest?