Fællesskab og sociale aktiviteter er vigtige brikker i et godt gymnasieliv. I gymnasiet møder du nye venner, og du får minder for livet. På Gammel Hellerup Gymnasium er der fokus på at skabe gode rammer for sociale fællesskaber på tværs af klasser, årgange og interesser.

Nogle af vores sociale aktiviteter som idrætsdag, cafeer eller fester samler alle elever på skolen til fælles oplevelser. En lang række andre aktiviteter samler elever omkring fælles interesser så som vores populære musical, brætspilscafé, nødhjælpsudvalget, koret med mere.

Fester og caféer

På GHG bliver der i løbet af året holdt en række fester, koncerter og caféaftner.

Vi afholder årligt ca. seks store fester for alle skolens elever. Til festerne kommer der bands, solister og DJ’s. Festerne afholdes ofte som temafester og arrangeres af skiftende festudvalg, hvor alle elever har mulighed for at deltage. Festerne afholdes i en tryg atmosfære med deltagelse af både lærere og eksterne vagter. Der afholdes ligeledes et antal caféeftermiddage og -aftener, som caféudvalget står for.

Idrætsdag

Hvert år holdes der en fælles idrætsdag, hvor du deltager sammen med din klasse i en lang række sportsgrene – også de mere alternative som kagebagning og skak. Dagen skaber en masse sjove og mindeværdige oplevelser på tværs af klasser og årgange.

Musical

Hvert år opsættes en stor musical på gymnasiet. Alle er velkomne til at deltage, og du kan være med i alt fra skuespil, instruktion og musik til PR, scenografi og makeup.

Brætspilscafé

På udvalgte eftermiddage samles mange af skolens elever om gode gammeldags brætspil, hvor det oser af hygge.

Eftermiddagsidræt

Efter skoletid kan du gå til Eftermiddagsidræt, hvor du samles med andre om forskellige sportsgrene. Du kan også være med i GHG-Ligaen, der dyster mod nabogymnasierne, og du kan bruge Miljøhallen eller skolens fitnesslokale efter skoletid.

Musik & kor

Gammel Hellerup Gymnasium har et rigt musikliv, og du kan deltage i mange musikaktiviteter efter skoletid.

Musikskole

Musikholdene, skolens bands, solister osv. holder hvert år en forårscafé. Desuden optræder de i løbet af året ved morgensamlinger, caféaftener, juleafslutning osv. Skolen har ugentlig musikskole i B3 (Blue Note) og B4 (Monteverdi), med specielt henblik på instrumentalundervisning i hhv. guitar, bas, trommer og keyboard. Du kan desuden få hjælp til teorien. Hver onsdag i 5. modul fra kl. 15.30-17.00 vil Alexander fra 2.y og Frederik fra 2.d. være til stede og undervise i musikskolen.

Du kan være begynder, have spillet tidligere, være i gang med at lære et instrument eller være øvet – alle er velkomne. Du kan bare kigge over i GHG2 onsdag eftermiddag, men du kan også lige sende en besked til eller kontakte de 2 undervisere inden, så de f.eks. kan “samle” alle guitarister på én bestemt dag osv. Selvfølgelig kan der også blive sammenspil i de 3 øvelokaler i tilknytning til 2 de musiklokaler.

Koret

GHG’s kor er åbent for alle musikinteresserede elever, der kan lide at synge sammen med andre. Koret har prøve 1 gang ugentligt. Der er ikke niveaukrav. Alle er velkommen. Det vigtigste er, at man har lyst til at synge, så kommer resten (næsten) af sig selv. Repertoiret bestemmes i fællesskab, dvs. af de deltagende GHG-elever og af dirigenten, Mona Høgh Thylgård. Mulighederne er mange: Pop/rock, R&B, Soul, Dansk musik, Klassisk musik, egen produktion mm. Deltagelse i introforløbet, skolens Musical, Juleafslutning mm.

Koret deltager selvfølgelig også i skolens Musical 2018. Derudover er koret en del af musikscenen på gymnasiet, når der skal være musikalske indslag i forbindelse med højtider, translokation, diverse begivenheder mm.

I april 2017 var Gl. Hellerup Gymnasiekor var i New York, hvor de deltog i en uropførelse sammen med et multikor på 250 sangere fra hele verden. Koret optrådte i Lincoln Center i New York, hvor også The Metropolitan Opera, The New York City Ballet og The New York Philharmonic Orchestra har hjemme.

Koret blev inviteret til New York af dirigenten Saul Zaks, som kommer fra Argentina, og i øjeblikket arbejder i Danmark. Saul Zaks sad og så TV-Avisen tilbage i juni 2016, hvor koret var med i et indslag, der handlede om åbningen af en Jutlandia-udstilling på den sydkoreanske ambassade. De unge stemmer imponerede Zaks så meget, at han greb telefonen og ringede til gymnasiet og pludselig var Koret halvvejs på vej til New York.

Gl. Hellerup Gymnasiekor satser på at komme ”ud af huset” igen i nærmeste fremtid.

For mere info. Kontakt Mona (MT) for yderligere information.

Brug musiklokalerne

GHG-elever kan frit låne skolens nye musiklokaler,  B3 (Monteverdi) og B4 (Blue Note), til øvning og sammenspil mandag-fredag frem til kl. 21.

Det foregår på den måde:

1.      Check i Lectio at lokalet er ledigt.

2.      Send besked til Otto (OB) om tidspunkt samt navnene på samtlige de GHG-elever,  der vil spille – herefter lægges sammenspilsmodulet ind i Lectio.

3.      Nøglekort udleveres af Per på Biblioteket mod aflevering af studiekort.

4.      Studiekortet forbliver på Biblioteket, så længe man bruger musiklokalerne. Så snart man er færdig og har ryddet op etc., afleveres nøglekortet til Per Biblioteket, og studiekortet udleveres igen. Er Per ikke til stede, eller er Biblioteket lukket i mellemtiden, lægges nøglekortet i postkassen ved indgangen på Svanemøllevej, og studiekortet afhentes, så snart Biblioteket igen åbner (næste morgen/mandag efter week-end).

MGP

Skolen har sit helt eget MGP med egne solister, grupper og et brag af en melodi grand prix-fest for hele skolen.

Bib's Corner

GHG har sin helt egen singer-songwriter-café, hvor du kan optræde eller deltage som publikum.

Debatcafé

Fire gange om året kan du deltage i GHG’s debatcafé og diskutere aktuelle emner med politikere og andre samfundsdebattører.

Vidste du, at GHG kun er 5 min. gang fra Hellerup St. og 10 min. på cykel fra Østerbro og Nordvest?

Hvor langt har du til ghg?