Gammel Hellerup Gymnasium er med i det første samlede danske arkitekturværk og egentlige lærebog til arkitektstuderende og yngre arkitekter. Gymnasiets multihal og bygning til musiske fag er et af 21 udvalgte, arkitektonisk vellykkede eksempler på betonarkitektur i bogen.

BIG – Bjarke Ingels Group står bag arkitekturen, som et redaktionsudvalg med repræsentanter for arkitektforeninger og undervisere på de højere læreanstalter har peget på byggeriet til inspiration for fremtidens arkitekter i deres arbejde med beton.

Bogen er blevet til på initiativ af Dansk Beton, og for branchedirektør Thomas Uhd er ambitionen, at værket kommer til at indgå i undervisningen af arkitektstuderende og bliver et standardværk for arkitekter, på samme måde som Betonbogen har været er det i årtier for ingeniører.

Bogen har fået titlen ”Dansk Betonarkitektur” og er netop udkommet på Forlaget Vandkunsten. Dansk Betonarkitektur er skrevet af arkitekt MAA Jørgen Hegner Christiansen, tidligere fagredaktør ved Arkitekten, og har forord af professor Carsten Thau, Kunstakademiets Arkitektskole. Thomas Juul Andersen, Arkitekt MAA og faglig leder på Betoncentret på Teknologisk Institut, har været fagkonsulent og medforfatter på de to oversigtskapitler. Bogen er illustreret med fotos af Torbens Eskerod, der har rejst land og rige tyndt for at fange bygningerne i det helt rigtige lys. Den grafiske tilrettelæggelse står Carl-H.K. Zakrisson for.

I bogen fremhæver forfatteren følgende om det unikke om betonprojektet: Den in situ-støbte multihal er forsænket 5 meter ned i jorden, og i dagtimerne filtreres der lys ned mellem spærene, der giver strejflys på de rå betonvægge og fremhæver stofligheden. Hallens vægge afsluttes i bløde kurver omkring åbningerne med tydelige markeringer af støbeplader og konushuller. I bygningen til de musikalske fag er opført som en kombination af in situ­støbt beton og betonelementer i form af søjler, dragere og tagplader.  Det mest markante indslag i bygningen er den in situ-støbte bagvæg, der rejser sig i en blød kurve fra gulvet og afsluttes mod det skrå̊ loft.