På baggrund af klager fra naboer til Staudehaven i forbindelse med 3.g’ernes sidste skoledag har Gammel Hellerup Gymnasium kontaktet Gentofte Kommune og naboer med henblik på et møde. Formålet med et møde var at få en bedre fornemmelse af de gener, naboer til Staudehaven oplever, og hvordan kommunen og Gammel Hellerup Gymnasium kan inddrages i en løsning af problemet.

1. juni mødtes fire repræsentanter fra Gentofte Kommune, en repræsentant fra politiet, seks repræsentanter fra Gammel Hellerup Gymnasiet og to naboer til Staudehaven til en fælles drøftelse af gener og mulige løsninger på problemet.

Mødet forløb godt og konstruktivt. De to naboer fik gjort godt rede for de gener, de oplever – særligt gennem sommeren, hvor der ofte bliver festet og støjet op til fire gange om ugen til langt ud på natten. Et af de helt store problemer er, at de unge medbringer musikanlæg, der støjer på et niveau, så det er umuligt at sove i boligerne omkring.  Naboerne efterspurgte bl.a. tydelig skiltning med, at støj er forbudt i haven.

Over sommeren er der ikke specielt tale om elever fra Gammel Hellerup Gymnasium, og derfor blev det aftalt, at Nordsjællands Politi i langt højere grad vil rykke ud, når naboer indberetter gener med støj. Yderligere vil politiet også i højere grad deltage i en forebyggende indsats, eksempelvis ved at møde op og hilse på de unge, når det trækker op til fest.

Rektor Jørgen Rasmussen fra Gammel Hellerup Gymnasium gjorde rede for, at der er to årlige elevarrangerede begivenheder i Staudehaven. I forbindelse med første skoledag kl. 14 – 16 og om morgenen sidste skoledag. Det er elevtraditioner, som ikke er arrangeret af gymnasiet. Dog vil gymnasiet intensivere indsatsen for, at naboer til Staudehaven ikke skal opleve gener de to gange om året. Fra gymnasiets side vil man indskærpe hensynet til naboerne, når man opholder sig i Staudehaven, orientere om at det er direkte forbudt og forbundet med konfiskering, hvis man medbringer musikanlæg og gentage, at eleverne skal rydde grundigt op efter sig.

Gentofte kommune vil i den sammenhæng være behjælpelige med opstilling af ekstra skraldespande de to gange om året. Det blev yderligere drøftet, om kommunens gadeplansmedarbejdere skulle møde op til de to årlige arrangementer, hvor gymnasieelever er i haven. Gentofte Kommune vil yderligere arbejde på at få opsat tydelig skiltning med, at støj er forbudt i haven. Det kræver dog en politisk beslutning.