På GHG bliver der gjort meget ud af at udvikle tilbud til de elever, der kan og vil noget ud over den daglige undervisning på skolen.

”Mange elever har et ekstra potentiale, en stor nysgerrighed og mod på at lære endnu mere,” fortæller Dorthe Mondrup, der er talentkoordinator på GHG. Gymnasiet har bl.a. et samarbejde med ’Science Talenters gymnasienetværk’ på Mærsk Mc-Kinney Møller Videnscenter i Sorø, hvor udvalgte elever eksempelvis får mulighed for at deltage i science camps.

Netop sådan et tilbud fik Alberte og Rose fra 2.y i starten af skoleåret.

”Vi var meget glade for at få tilbuddet, men havde også en masse tanker omkring det: Er vi gode nok? Kan vi godt gå glip af tre dages undervisning og hvad med afleveringerne?” fortæller Alberte.

Pigerne blev dog beroliget med, at de bl.a. var blevet udvalgt, fordi de sagtens ville kunne gå glip af lidt undervisning og stadig følge med, og efter lidt betænkningstid sagde pigerne ja tak til tilbuddet.

”Det var rigtig spændende. Der kom jo 2.g’ere fra hele Danmark, og vi var 30 i alt,” fortæller Rose. Vi snakkede med en masse forskellige, også nogle vi måske normalt ikke ville komme i kontakt med. Det giver en rigtig god stemning, når man samles om en fælles faglig interesse.”

Temaet for Science campen var Robotteknologi’ og på tredje dag lykkedes det Alberte og Rose at programmere en robot, der både kunne vinke og tale ”Vi var på meget forskelligt niveau i forhold til programmering,” fortæller Alberte. ”Men det var slet ikke noget problem, og vi fik en rigtig god introduktion til det.”

”Nogle af de drenge var i forvejen vildt dygtige,” fortsætter Rose. ”Men de var også rigtig gode til at hjælpe os andre. Det handlede ikke så meget om, hvor god man var, men mere om den fælles interesse.”

Rose og Alberte glæder sig til næste Camp i januar, hvor de igen skal møde de andre talenter og kigge videre ind i fremtidens teknologi.