Hele otte forskerspirer ud af ca. 120 på landsplan blev fejret på GHG i anledningen af afslutningen af deres forskningsprojekter. Der blev skålet i alkoholfrie drinks, og en stolt rektor ønskede de otte forskerspirer tillykke med, at de er kommet i mål med deres synopsis, der giver hver deres bud på et forskningsprojekt, der skal ’gøre verden til et bedre sted’. Entusiasmen stråler fra dem, når de bliver bedt om at fortælle om deres projekt, der er bedrevet på et meget højt akademisk plan.

Igennem efteråret har de i samarbejde med hver deres forsker fra DTU, KU og Rigshospitalet udarbejdet synopserne og samtidig fået et helt konkret indblik i, hvordan forskning bedrives.

Projekt Forskerspirer er en konkurrence for elever med et særligt stort fagligt engagement og potentiale. Deltagerne får mulighed for at fordybe sig i et emne og udarbejde forslag til et forskningsprojekt i samarbejde med en etableret forsker.

Gammel Hellerup Gymnasium har elever, der både repræsenterer samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab og dykker ned i alt fra forebyggelse af fremtidens oversvømmelser i København til stressreducerende faktorer for gymnasieelever og kloning af kyllinger i jagten på påvirkningen af arv og miljø.

GHG’s Forskerspirer

Helena Wielandt, 3.e. Forsker: Per Anker Jensen, DTU. I projektet sættes der fokus på fremtidens klimascenarier for København i forhold til en øget mængde nedbør. Projektet undersøger, hvordan man kan beskytte jorden med en særlig type ny belægning.

 Sofia Victoria Tellerup, 3.y. Forsker: Anders Rehfeld, KU/Rigshospitalet. Projektet undersøger, dagligdagsprodukters påvirkning på mænds sædkvalitet med fokus på to forskellige kunstige sødemidler.

 Julie Bork Dylander, 3.y. Forsker: Lars Bjerrum, KU. En undersøgelse af bakterieresistens, med fokus på gonokokker (Gonoré), der i modsætning til de fleste andre sammenlignelige sygdomme stiger på verdensplan.

 Peter Gliozzo Kerrn-Jespersen, 3.y. Forsker: Poul Hyttel, KU. Projektet sætter fokus på, betydningen af gener over for miljø i individers adfærd. Undersøges via kloning af kyllinger med identiske gener og livsbetingelser.

 Christopher Koller Lund Nielsen, 3.f. Forsker: Aase Marie Hansen, KU. Projektet undersøger, effekten af stressreducerende faktorer for gymnasieelever.

 Oskar Ernst Alfthan Madsen, 3.e. Forsker: Jakob Egholt Søgaard, KU. Projektet sætter fokus på, hvordan øremærket barsel til mænd påvirker lønforskellen mellem mænd og kvinder?

 Magnus Frederik Sellebjerg, 3.w. Forsker: Finn Sellebjerg, KU/Rigshospitalet. Projektet undersøger, hvorvidt en kortkædet fedtsyre, der blev brugt i et konserveringsmiddel i 60’erne, giver forøgede immunceller og dermed et bedre sygdomsforløb for scleroseramte.

 Elise Tørring, 3.w. Forsker: Marie Kvejborg, KU. Projektet undersøger, hvorvidt der er en sammenhæng mellem Src-Kinaser og fremkomsten af osteolytiske metastaser i brystkræft.