De startede op mod 20.000 deltagere i Danmarks største matematikkonkurrence. De er nu nede på 47 vindere, der er kommet igennem nåleøjet og inviteres på et intensivt vinderseminar på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter. Her har de mulighed for at kvalificere sig videre til internationale matematikkonkurrencer. Tre af deltagerne kommer fra Gammel Hellerup Gymnasium.

Op mod 20.000 gymnasieelever og enkelte grundskoleelever deltog i første runde af matematikkonkurrencen Georg Mohr i november. Af dem gik 963 elever videre til anden runde af Georg Mohr-Konkurrencen i januar. Ud af den 963 er der nu 47 vindere der den 3. marts skal på en vinderseminar på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø fra søndag d. 3. marts til og med onsdag d. 6. marts.

På seminaret deltager hele tre fra Gammel Hellerup Gymnasium nemlig Honghao Liu fra 3.x, Philip Ahle Erichsen fra 3.d og Magnus Ridder Olsen fra 1.x. Derudover fik to elever fra gymnasiet et diplom, da de kun manglede to point for at kvalificere sig,
Benjamin Dyrekilde Sommerlund fra 1.x og Thomas Løwe Røder fra 3.y.

Vinderseminardeltagerne har mulighed for at kvalificere sig til yderligere matematikkonkurrencer, i første omgang den Nordiske Matematikkonkurrence der afholdes den 1. april i alle de nordiske lande, og siden den InternationaleMatematikolympiade som i år afholdes i Storbritannien i juli, og holdkonkurrencen BalticWay som i år afholdes i Polen i november.

Yderligere oplysninger om konkurrencen kan findes på konkurrencens hjemmeside www.georgmohr.dk.

På billedet ses de tre vindere fra Gammel Hellerup Gymnasium: Fra venstre Philip Ahle Erichsen, Honghao Liu og Magnus Ridder Olsen.