Som led i et billedkunstforløb om menneskets forhold til naturen, klimaet og ’det antropocæne’ har billedkunstholdene 1.em og 1.aku for nyligt besøgt kunsthallen Copenhagen Contemporary –  langt væk hjemmefra! For der var på flere måder langt fra Hellerups villaer og GHGs flotte BIG-arkitektur og så de enorme, vindblæste og rå industribygninger på Refshaleøen. Netop i en af de bygninger holder kunsthallen Copenhagen Contemporary til.

Billedkunstholdene oplevede tre samtidskunstværker; to performance-videoværker og en installation. Det var især total-installationen af den schweiziske kunstner Clauida Comte, der var målet for turen, og som passede godt ind i det faglige forløb. Værket fyldte et helt rum og bestod af afbarkede træstammer, først opstillet i fin og snorlige orden, og længere inde i rummet var stammerne væltet rundt i et kaos, som om en storm havde hærget. Underlaget – et sort-hvidt  og mønstret gulvtæppe, designet så det skabte optisk bedrag – var underligt kunstigt imod de organiske træstammer. Eleverne kunne bevæge sig rundt i kunstværket som de ville; man måtte ridse sit navn i træstammerne, klatre på eller løbe en tur imellem træstammerne, eller tage sig en lur på gulvtæppet. Installationen aktiverede alle sanser og indbød til at eleverne tog aktivt del i værket, der mest af alt mindede om et monument over påvirket og ødelagt natur.