Der skal uddannes flere kvinder inden for IT og programmering. I hvert fald hvis det står til Datalogisk Institut på Københavns Universitet og Femtech.dk, der arbejder for at få flere kvinder til at interessere sig for programmering.

Derfor var to piger fra GHG inviteret til halvanden dags designworkshop, der havde til mål at ændre ved forståelsen af, hvad teknologi er og hvem, der er teknologiudviklere. Pigerne var Martha og Sofie fra 2.x, som i forvejen brænder for naturvidenskabelige fag på højt niveau.

”Vi skulle kryptere og derefter dekrypterer en besked via farvekoder på en LED-strip,” fortæller Sofie. ”Det var rigtig sjovt at få lov til at lege med programmering på den måde, og det gav bl.a. en idé om, hvordan programmering kan bruges på sociale medier og i mobiltelefoner.”

”Det gav også et godt indblik i, hvordan det er at gå på universitetet og særligt på datalogi,” fortæller Martha.

Selvom pigerne havde en god og inspirerende oplevelse, tænker de ikke, at de vil læse ren datalogi efter deres studentereksamen. De vil dog gerne begge læse naturvidenskab og gerne med elementer af programmering i uddannelsen.