Af Nikoline fra 2.f

Valbyparken var torsdag i sidste uge i politikkens tegn, og med alle partier under samme regnfulde himmel, kunne unge mennesker fra diverse uddannelsessteder debattere politik, deltage i diskussioner omkring fx: klimadebatten og få fyldt maven med mad fra hele verden.

I 2.f skulle vi udover at tilegne os ny viden også lave en spørgeskemaundersøgelse. Dette betød, at vi skulle spørge unge om deres vælgeradfærd. Dette er et led i vores arbejdsemne ”politik” – som vi har beskæftiget os med siden skolestart. Mange blev adspurgt og mange overraskende, sjove og gode svar blev modtaget. Vi elever oplevede også stor diversitet i forhold til, unges viden omkring politik. Derudover blev mange fordomme både af- og bekræftet, når det handler om unges potentielle vælgeradfærd.

I boderne kunne man sætte sin viden om menneskerettigheder, fordelingspolitik og velfærdsstaten på prøve. Derudover kunne man høre om politiets arbejde, i forhold til at bekæmpe kriminalitet og slutteligt var der samtaledebat og klimakrisen og dens konsekvenser.

Men ikke kun på pladsen var der mange mennesker. Ude foran pladsen, i et lille vindblæst telt, stod mange nysgerrige mennesker omkring hele valgkampens samtaleemne – Rasmus Paludan. Han havde også denne gang husket sine spydige bemærkninger og 4 civilbetjente.

Dagens program blev afsluttet med 2.f’s deltagelse i en workshop. Her skulle vi fremlægge et politisk forslag og efterfølgende søge opbakning hos så mange ungdomspartier som muligt. Dette var en lærerig og sjov oplevelse, hvor debat, humor og læring var i centrum. Udover viden om det politiske arbejde, var der ved denne workshop også mulighed for at tale med unge og meget engagerede politikere – og måske dette fik nogle elevers politiske hjerte til at banke lidt hurtigere.