Hele 11 forskerspirer ud af ca. 105 på landsplan blev fejret på GHG i anledningen af afslutningen af deres forskningsprojekter. Dermed er der tale om det højeste antal udklækkede forskerspirer i GHG’s historie.

Der blev skålet i alkoholfrie drinks, og en stolt vicerektor Janni la Cour ønskede de fremmødte forskerspirer tillykke med, at de er kommet i mål med deres synopsis, der giver hver deres bud på et forskningsprojekt, der skal ’gøre verden til et bedre sted’. Entusiasmen stråler fra dem, når de bliver bedt om at fortælle om deres projekt, der er bedrevet på et meget højt akademisk plan.

Projekt Forskerspirer er en konkurrence for elever med et særligt stort fagligt engagement og potentiale. Deltagerne får mulighed for at fordybe sig i et emne og udarbejde forslag til et forskningsprojekt i samarbejde med en etableret forsker.

Igennem efteråret har de i samarbejde med hver deres forsker fra DTU, KU, Rigshospitalet og Frederiksberg Hospital udarbejdet synopserne og samtidig fået et helt konkret indblik i, hvordan forskning bedrives.

Eleverne fik stor ros med på vejen af deres talentkoordinator Dorthe Mondrup. En del har brugt meget arbejde på at etablere en forskerkontakt, og måtte lægge mange kræfter i at få projektet færdigt i slutningen af processen. Eleverne gav også ros tilbage til Dorthe, der har spillet en vigtig rolle for, at så mange elever hængte i og kom i mål med deres projekter.

Gammel Hellerup Gymnasium har elever, der både repræsenterer samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab og dykker ned i alt fra forebyggelse af rygning blandt unge til sammenhængen mellem tarmen og Parkinsons.

Amalie Hebo Sølling, 3.y Forsker: Lone Graff Stensballe, Rigshospitalet. I projektet undersøges, hvorvidt der er en sammenhæng mellem for tidlig fødsel og sensitivitet.

Anna Rasmussen, 3.w  Forsker: Kristine Freude, KU. I projektet sættes der fokus på stamcellebehandling af Alzheimers.

Jonas Kjar-Levin, 3.m Forsker: Lotus Sofie Bast, Statens Institut for Folkesundhed. I projektet sættes der fokus på hvorfor så mange unge begynder at ryge på trods af massive informationskampagner om at rygning er skadeligt.

 Andrea Tarp Skovsgaard, 3.n Forsker: Jakob Johan Demant, KU. Projektet undersøger sexisme i klub-kulturen. Hvilke roller har de forskellige køn, og hvorfor er der ikke flere, der tager afstand fra tydelig kønsdiskrimination i klub-miljøer.

 Katrine Rosa Friberg Hostrup-Pedersen, 3u Forsker: Özcan Met, KU. En undersøgelse af kræftbehandling med fokus på overførsel af bakteriers immunsystem til mennesker.

 Marie Christine Høybye, 3u Forsker: Niels Høiby, KU/Rigshospitalet. Projektet sætter fokus på MRSA CC398. En bakterie, der gør mennesker, men ikke svin syge. Årsagen undersøges, og i hvilken grad resistens hos svin som følge af en overbehandling med antibiotika, spiller en rolle.

 Clara Emilie Quvang Jørgensen, 3z Forsker: Martin Lauritzen Rigshospitalet. Projektet undersøger, forbindelsen mellem tarmen og udviklingen af Parkinsons.

Emelie Nathalie Stefanie Riis fra 3.z Forsker: Lars Rønn, DTU. Projektet sætter fokus på sammenhængen mellem immunterapi for hhv. allergi og cancer.

 Emilie Erenskjold Andersen, 3.z  Forsker: Terje Svingen, DTU. Projektet undersøger, hvordan pesticider i sprøjtegift påvirker niveauet af testosteron hos drenge. Hvilken betydning har moderens indtag af madvarer, der indeholder pesticider, under graviditeten eksempelvis på sædkvalitet.

Ida Holmegaard Kristensen, 3.w Forsker: Dennis Sandris Nielsen. Projektet omhandler fæcestransplantation som kur mod diabetes 2.

Camilla Mejlgaard Rafn-Larsen, 3.z Forsker: Kristine Allin, Frederiksberg Hospital. Sammenhæng mellem fødsel ved kejsersnit og senere udvikling af diabets 2.