I dag fortalte skuespiller Signe Egholm Olsen, dramatiker Lucas Svensson og historiker Morten Lander Andersen alle GHG’s 1.g’ere om baggrund og arbejde med teaterstykket ’De Befriede’. Besøget er et led i GHG’s arbejde med dannelse og kultur.

Teater kan underholde, provokere og give anledning til nye perspektiver og refleksion. Som et led i Gammel Hellerup Gymnasiums fokus på dannelse går alle 1.g’ene hvert år sammen i teatret for at opleve, hvad genren kan bidrage med. Også til unge, der er vant til, at det meste underholdning leveres gennem en skærm. Efterfølgende inviterer GHG centrale personer omkring forestillingen til at holde oplæg for eleverne og give dem indsigt ti baggrunden for forestillingen.

Under oplæggene fik GHG’s elever et godt indblik i den historiske kontekst, teaterstykket om 2. Verdenskrig udspiller sig i, hvordan det som skuespiller har været at arbejde med stykket og dramatikerens tanker om at skrive teksten. Der var rig mulighed for at eleverne kunne stille spørgsmål og komme med ind i ’maskinrummet’ bag opsætningen.

I årets teaterstykke ’De Befriede’ graver dramatiker Lucas Svensson ned i fortællinger om forskellige danskeres rolle under anden verdenskrig. Fortællinger som ligger lige om hjørnet i de Københavnske gader. Om de skjulte samarbejder. Om dem, der gjorde det for penge og dem, der gjorde det for deres ideologiske visioner. Om dem, som torturerede og dem, som nød det.