I dag har Gammel Hellerup Gymnasiums nye rektor Bjarne Edelskov første arbejdsdag.

Bjarne blev fra morgenstunden budt velkommen af skolens ansatte og hilste ved en stor fælles samling på alle GHG’s elever.

”Jeg har glædet mig meget til at starte, og det er en stor ære at stå i spidsen for GHG,” sagde Bjarne bl.a. i sin første tale til eleverne. Han vil bruge den første tid på GHG på at tale med skolens ansatte og elever og suge en masse viden og indtryk til sig om den nye arbejdsplads, som han nu står i spidsen for.

Bjarne blev taget godt imod med store klapsalver fra GHG’s ca. 1000 elever og 100 ansatte.

Baggrund

Bjarne Edelskov kommer fra en stilling som rektor på Fjerritslev gymnasium i Jylland.

Bjarne har siden han forlod folkeskolen haft begge ben solidt placeret i gymnasieverdenen. Først som elev på Vesterhimmerlands Gymnasium, hvor han efterfølgende blev ansat som årsvikar i universitetstiden. Her læste han fagene musik og psykologi.

Efter kandidatgraden i 2006 var han ansat som årsvikar på både Vesterhimmerlands Gymnasium og Fjerritslev Gymnasium, hvorefter han fik fastansættelse i Fjerritslev. Ud over lærerstillingen har karrieren efterfølgende involveret en stilling som uddannelsesleder og efterfølgende rektorstillingen, som Bjarne har siddet i i 4 år.

Bjarne lever sammen med Karina, der er gymnasielærer og sammen har de to børn på hhv. 15 og 18 år.

Bjarne glæder sig til at tiltræde den nye stilling. Med terminologien fra et af hans to fagområder udtrykker han selv: ”Jeg føler lidt jeg går fra at skulle styre et ensemble til skulle styre et helt symfoniorkester. Det bliver spændende, og jeg glæder mig til en masse nye udfordringer og til samarbejdet med skolens ansatte.”