Igen i år kan GHG glæde sig over at kunne sende elever videre fra 2.runde i matematikkonkurrencen Georg Mohr. Vinderne af konkurrencens sidste runde sætter holdet til det internationale Matematik OL, hvor GHG også har haft elever med flere gange.

Det er Magnus Ridder Olsen og Benjamin Dyrekilde Sommerlund – begge fra 2.x – der er gået videre i konkurrencen. ”Vi havde en fire timers skriftlig prøve og skulle besvare fem opgaver,” fortæller Magnus. ”Det handler meget om, om man kan argumentere og bevise sine besvarelser, så jeg endte faktisk med at skrive 17 sider,” uddyber Magnus, der blev en af de højt placerede elever, der er gået videre.

”Jeg har skulle lære det med argumenterne og gøre det grundigt nok,” fortæller Benjamin, der har fulgt et frivilligt eftermiddagsmatematikhold på GHG og klarede sig flot til den svære konkurrence. ”Det er faktisk Magnus, der har lært mig, hvor vigtigt det er,” fortæller han.

Magnus, der også gik videre i Georg Mohr sidste år, har undervist ca. 10 andre GHG’ere i Georg Mohr-opgaver op til konkurrencen. Det er deres matematiklærer Michael Szymanski, der har startet det ekstra tilbud til elever på GHG. Han har gennem årene motiveret mange elever til at give sig i kast med de svære matematiske argumenter, der kan bringe elever hele vejen til OL og har ikke mindst inspireret dem til at se lyset i matematik.  

Vi glæder os til at følge Magnus og Benjamin, når de skal videre på vinderseminar på Videnscenter i Sorø. Her skal de sammen med andre elever træne matematik fra morgen til aften.