Onsdag den 5. februar var der officiel reception for Gammel Hellerup Gymnasiums nye rektor Bjarne Edelskov. Der var god stemning, blomster og forfriskninger til de inviterede, der bl.a. talte lærerkollegiet og skolens øvrige ansatte, bestyrelsen og samarbejdspartnere fra nabogymnasierne og Gentofte Kommunen. Til receptionen bød vicerektor Janni la Cour velkommen, og derefter var der taler og en varm velkomst fra bestyrelsesformand Stig Wall-Gremstrup, lærerrepræsentant Claus Enochsen

 og Janni la Cour. GHG’s kor stod for den musikalske underholdning med et smukt nummer fra årets musical og afslutningsvis sagde Bjarne selv tak for velkomsten og fortalte om sine foreløbige indtryk og ambitioner med sin nye rolle i spidsen for GHG.

Bjarne Edelskov tiltrådte som rektor for Gammel Hellerup Gymnasium pr. 1. januar 2020.

 

Baggrund

Bjarne Edelskov kommer fra en stilling som rektor på Fjerritslev gymnasium i Jylland.

Bjarne har siden han forlod folkeskolen haft begge ben solidt placeret i gymnasieverdenen. Først som elev på Vesterhimmerlands Gymnasium, hvor han efterfølgende blev ansat som årsvikar i universitetstiden. Her læste han fagene musik og psykologi.

Efter kandidatgraden i 2006 var han ansat som årsvikar på både Vesterhimmerlands Gymnasium og Fjerritslev Gymnasium, hvorefter han fik fastansættelse i Fjerritslev. Ud over lærerstillingen har karrieren efterfølgende involveret en stilling som uddannelsesleder og efterfølgende rektorstillingen, som Bjarne har siddet i i 4 år.

Bjarne lever sammen med Karina, der er gymnasielærer og sammen har de to børn på hhv. 15 og 18 år.

Bjarne glæder sig til at tiltræde den nye stilling. Med terminologien fra et af hans to fagområder udtrykker han selv: ”Jeg føler lidt jeg går fra at skulle styre et ensemble til skulle styre et helt symfoniorkester. Det bliver spændende, og jeg glæder mig til en masse nye udfordringer og til samarbejdet med skolens ansatte.”