Mandag kunne lærerne på Gammel Hellerup Gymnasium sige tillykke til mere end 300 nyudklækkede studenter, der fik deres længeventede hue og endelige karakterer.

Blandt dem var Johan Hegaard Liborius, der er en af de første studenter fra studieretningen ’Klassisk Sprog’ som GHG var glad for at kunne oprette for tre år siden som en af de få gymnasier i Danmark.

Dannelse og forberedelse til universitetet

Gennem tre år har han ved siden af de andre fag kunne fordybe sig i hele den vestlige verdens vugge gennem studier af nogle af Europas ældste kulturer og samfund. Med sig har han bl.a. græsk og latin på A-niveau, og ifølge ham selv er han blevet solidt rustet til at læse videre på universitetet: ”Gennem arbejdet med teksterne og perspektiveringen af dem, lærer man i høj grad at tænke struktureret og systematisk, og dermed er du rustet til at kaste dig over stort set alle andre studier bagefter,” fremhæver Johan, der har søgt ind på Statskundskab efter sommerferien.

Ud over det studieforberedende aspekt ser Johan studieretningen som dannende i et bredt perspektiv. ”Det vi beskæftiger os med på den klassiske studieretning er alle de byggesten som hele vores samfund hviler på. Det giver et meget bredt perspektiv på hele samfundsopbygningen og en forståelse for hvor vores kultur og verdensforståelse kommer fra.”

Nørderi og passion kan inspirere andre

Johan har nydt at få lov til at fordybe sig i et område, han længe har haft en interesse for:

”Jeg er ikke bange for at sige, jeg er en nørd, inden for det her område, og jeg oplever faktisk, at det giver respekt og inspirerer andre, når man går passioneret op i et område,” fortæller Johan, der har oplevet alle på studieretningen har rykket sig meget siden 1.g: ”Vi har været et mindre hold, hvilket har betydet, der har været enormt meget lærertid til hver enkelt elev. Det er ikke muligt at gemme sig i hjørnet, og derfor har vi alle lært meget. Det lille hold betyder også, at vi er blevet utrolig tætte socialt og har hjulpet hinanden meget.”

Inden Johan starter et nærmere bekendtskab med Statskundskab og det moderne samfunds udvikling venter translokation og den længe ventede studenterkørsel på ham og resten af studenterne på GHG.