På billedet ses Benjamin, Amanda og Philip. Natalie var desværre forhindret i at deltage. 

Der blev skålet i boblende hyldeblomstsaft, og en stolt rektor ønskede de fire forskerspirer tillykke med, at de er kommet i mål med deres synopsis, der giver hver deres bud på et forskningsprojekt, der skal ’gøre verden til et bedre sted’. Entusiasmen strålede fra dem, når de blev bedt om at fortælle om deres projekt, der er bedrevet på et meget højt akademisk plan.

Som med alt andet var intet, som det plejer for GHG’s forskerspirer i år. Normalt deltager forskerspirerne i to store landsmøder, hvor de mødes med gymnasieelever fra hele landet. Pga. Corona foregik møderne i år derhjemme foran computeren i form af virtuelle møder. På samme måde har de fælle skrivedage og møder på GHG også været begrænset, ligesom kontakten til forskerne har været virtuelle eller på mail og telefon. Derfor var det med ekstra stor stolthed at rektor Bjarne Edelskov og studievejleder Dorthe Mondrup sagde tillykke til de fire seje forskerspirer, der har klaret sig igennem processen.

Projekt Forskerspirer er en konkurrence for elever med et særligt stort fagligt engagement og potentiale. Deltagerne får mulighed for at fordybe sig i et emne og udarbejde forslag til et forskningsprojekt i samarbejde med en etableret forsker.

Eleverne har trods Corona-begrænsninger fundet forløbet spændende og lærerrigt og både Benjamin og Philip vil ikke afvise at fremtiden kunne byde på mere forskning. ”Jeg har i hvert fald lært, at jo mere man går i dybden med et emne, jo mere spændende bliver det,” fortæller Phillip.

GHG’s Forskerspirer

Amanda Sofie Christiansen, 3.x: Forsker: Mette Bentz, Psykiater på Bispebjerg Hospital.  Projektet undersøger, hvordan man kan blive bedre til at spotte autisme hos piger, der udviser andre og mere skjulte tegn end drenge.

Benjamin Dyrekilde Sommerlund, 3.x. Forsker: David Poul Drucker Woldbye, Lektor på KU. Projektet opstiller en forsøgsmodel, hvor forsøg med mus  potentielt giver mulighed for at udvikle billige behandlinger, målrettet enkeltpersoner med sjældne gensygdomme.

Natalie Clara Petersen, 3.x. Forsker: Nikolaj Jacob Petersen, Professor og Stine Lund Hansen, Phd, KU. Projektet undersøger udviklingen af metoder til detektering og klassificering af designerdrugs.

Philip Nicolai la Cour Theisler, 3.x. Forsker: Lars Stoumann Jensen, professor KU. Projektet sammenligner virkningen af hestegødning i forhold til kunstgødning i havebrug.