Jeg vil gerne testet for kønssygdomme uden, at mine forældre får det at vide. Jeg er begyndt at ryge hash. Jeg er flov over at føle mig ensom.

Disse og mange andre emner har unge på Gammel Hellerup Gymnasium kunne tale med en sundhedsplejerske om I en forsøgsordning over 7 uger før sidste nedlukning. De har kunne tale om alt fra seksualitet til bekymringer om misbrug eller angst helt anonymt og har fået gode råd og vejledning i at søge hjælp. Formålet med ordningen er at give de unge et rum for refleksion over egen sundhed og trivsel og mulighed for tidlig opsporing af sundhedsmæssige udfordringer i de unges fysiske, mentale og seksuelle sundhed.

Ordningen har været så stor en succes, at tilbuddet nu skal udvides i antallet af samtaler og afprøves på fire ungdomsuddannelser i kommunen næste skoleår.

Det er sundhedsplejeske Rikke Mossing Marcussen, der har afholdt samtalerne på Gammel Hellerup Gymnasium. ”Det har været en utrolig god oplevelse,” fortæller Rikke. ”Jeg er glad for at så mange elever sagde ja tak til tilbuddet om en samtale.” Rikke lægger vægt på et rigtig godt samarbejde med GHG som en vigtig faktor for forsøgsordningen: ”Samarbejdet både med vicerektor Janni la Cour og skolens studievejledere har været utrolig positivt. De har været meget positive og havde forberedt eleverne rigtig godt, hvilket jeg tror, har betydet meget for at de var åbne for at tale med mig.” Rikke fortæller, at mange af de elever, der kom til hende havde behov for at tale om psykiske emner som ensomhed og angst, men også om seksualitet, euforiserende stoffer og andre emner, det kan være svært at tale om. ”Det var både en styrke at eleverne kunne tale med mig anonymt, og at jeg havde nogle gode tilbud i Gentofte kommune at henvise de unge videre til f.eks. Unik, hvor de kan få op til 5 gratis samtaler med psykolog.”

Samtaler om sundhed er en del af aktiviteterne i et partnerskab mellem Gentofte Kommune og ungdomsuddannelserne i kommunen med fokus på unges sundhed og trivsel. Partnerskabet skal sikre en tidlig fremskudt indsats for at arbejde med udfordringer og gribe problemer, mens de er små og bidrage til at fastholde de elever, der af forskellige årsager har svært ved at klare deres ungdomsuddannelse. Udover Gammel Hellerup Gymnasium har ordningen også været afprøvet på Gentofte Studenterkursus med succes.

Andre gratis tilbud til unge i Gentofte Kommune

Gratis Psykologhjælp i Unik via Gentofte Kommune

Op til 5 åbne, anonyme psykologsamtaler til alle unge mellem 15 og 25 år.
Kontakt: Tlf. 40 28 28 05, mandag til torsdag fra kl. 13-18

STIME

Hjælp til familier med børn mellem 13-17 år, der viser tidlige tegn på spiseforstyrrelse, depression eller har begyndende selvskadeadfærd.

Kontakt: PPR, Gentofte Kommune.  Tlf. 39 98 42 31

Headspace

I headspace kan alle børn og unge mellem 12 og 25 år få støtte og hjælp til at tale om det, der fylder.

Kontakt: Tlf. 25 97 00 77, tirsdag-torsdag kl. 12-18

Gentofte Kommunes rusmiddelkonsulent

Anonym og gratis samtalerådgivning for unge med et forbrug af alkohol, hash eller andre rusmidler, der påvirker hverdagen.

Kontakt: Tlf. 21 31 07 13 eller

sms anonymt til 22 49 68 17 – svar inden for 2 dage

Ventilen Gentofte

I Ventilen Gentofte er der mulighed for at mødes med andre ensomme unge mellem 15 og 25 år hver mandag i mødestedet.

Kontakt: gentofte@ventilen.dk

Mødestedet er åbent mandag kl. 18-21, derudover ture og arrangementer.