På GHG bliver der gjort meget ud af at udvikle tilbud til de elever, der kan og vil noget ud over den daglige undervisning på skolen.

”Mange elever har et ekstra potentiale, en stor nysgerrighed og mod på at lære endnu mere,” fortæller Dorthe Mondrup, der er talentkoordinator på GHG. Gymnasiet har bl.a. et samarbejde med ’Science Talenters gymnasienetværk’ på Mærsk Mc-Kinney Møller Videnscenter i Sorø, hvor udvalgte elever eksempelvis får mulighed for at deltage i science camps.

Netop sådan et tilbud fik Mathilde og Freja fra 2.w og var på deres første ud af tre camps den 6.- 8. september.

”Det var talentkoordinator Dorthe der spurgte om vi var  interesserede og vi var meget glade for at få tilbuddet. Det er virkelig flotte faciliteter i Sorø, og spændende at få lov til at dykke dybere ned i nogle af de faglige emner,” fortæller Mathilde.

Fælles for eleverne på campen var at de læser en studieretning med bioteknologi eller tilsvarende på gymnasier rundt om i Danmark.

”Det var rigtig spændende at møde de andre. Der kom jo 2.g’ere fra hele Danmark, og vi var 25-30 i alt,” fortæller Freja. ”Vi blev meget hurtigt rystet sammen, og udover det faglige var der også sociale aktiviteter. Så er det fedt at være sammen med andre unge, der er lige så interesserede i stoffet som man selv er.”

En af de store fokuspunkter er, at eleverne skal blive inspireret til at arbejde videre med naturvidenskab. ”Det var så rart, at de understregede, at vi ikke var der for at blive vurderet, men at vores arbejde var til ren inspiration,” fortæller Freja. ”Vi fik lov at lave en masse forsøg. De havde virkelig godt udstyr, så alle kunne fordybe sig i forsøgene. Så var der også et spændende oplæg fra en Ph.d-studerende, ” afslutter Mathilde.

Mathilde og Freja glæder sig til næste Camp, hvor de igen skal møde de andre talenter og kigge videre med bioteknologi.