Ris er en vigtig fødekilde for millioner af mennesker i verden. Desværre er der også en svamp, som elsker ris.  For at beskytte risen mod denne svamp bruges der store mængder pesticider.  Heldigvis er der kloge mennesker der arbejder på problemet. En af dem er Elisabeth Faber, der blev student fra GHG i 2018. Hun har lige afleveret sin bachelor om dette emne, hvor hun har set på generne hos nogle bakterier der kan hjælpe med at bekæmpe svampen – så der er mere ris til os. 
 
I denne uge fik både 2.w og 3.w i bioteknologi besøg af Elisabeth Faber. Hun fortalte dem både om sit spændende projekt, men lige så vigtigt, så fortalte hun dem også om hvordan det er at læse på universitetet: Om fordele og ulemper ved selv at kunne bestemme om man vil møde til undervisning, om frustrationerne med at stå i laboratoriet og forske i ugevis uden at få resultater – men også om alle de sjove og vigtige sociale arrangementer der gør at man holder ud og kommer igennem studiet.