Tirsdag den 22/11 afholder Gammel Hellerup Gymnasium et obligatorisk oplæg for alle skolens elever om VM i Qatar efterfulgt af en frivillig visning af kampen Danmark-Tunesien. Med oplægget får eleverne mulighed for kritisk refleksion over den side af VM, der ikke drejer sig om fodbold, fest og fællesskab, men om sport og politik og de omfattende problemer med tvangsarbejde, overgreb, farligt arbejdsmiljø, usle leveforhold og dødsfald.

Begivenheden fylder meget i mange elevers bevidsthed, og festlighederne og det sportslige fylder meget på mange elevers sociale medier. Derfor mener vi som skole, at det er relevant at give eleverne en mulighed for at forstå baggrunden for den kritik, der rettes mod rammerne for verdensmesterskabet.

Det er frivilligt, om man har lyst til at se kampen Danmark-Tunesien, og undervejs i visningen af kampen er der indlagt markeringer af Qatar-problematikken. Fx indledes kampen med sort skærm til markering af døde migrantarbejdere. 

Oplægget holdes af Andreas Juul Ingvartsen, der er cand.scient. i samfunds- og idrætsvidenskab. Udover at undervise på Gammel Hellerup Gymnasium er han en del af Idrætshistorie.dk, hvor han er redaktør og vært på deres podcast-udgivelser om idrætshistorie.