I dag havde 1. og 2. x fælles studieretningsdag. Først med spændende besøg af Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF). Besøget udgør også et nyt samarbejde mellem UNF og GHG som et led i GHG’s talentprogram. Dagens emne var ’Lineær algebra’, som blev formidlet på en indlevende og ny måde af universitetsstuderende, der arbejder frivilligt i UNF for at udbrede glæden ved naturvidenskab og matematik til andre unge.

Under overskriften ’Naturvidenskab for alle’ fortalte UNF om mange forskellige aktiviteter som på nye, spændende og sjove måder præsenterer unge for naturvidenskab og matematik. Fx ved Science Camps om sommeren, workshops, foredrag og som i dag: Undervisning ude på skolerne.

GHG er også i gang med at etablere et samarbejde med Niels Bohr Instituttet som en del af skolens talentprogram. Eftermiddagen  for de to klasser stod på foredrag i salen med Emil Bjerrum-Bohr, der er lektor og forsker på Niels Bohr Instituttet. Han fortalte med stor viden om partikler, sorte huller og tyngdekræfters kvantefysik.

UNF

Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) har til formål at udbrede interessen for naturvidenskab, særligt blandt unge. Vi arbejder for at alle unge kan få mulighed for at dykke dybere ned i naturvidenskaberne, men også for at skabe et socialt rum hvor unge med en naturvidenskabelig interesse kan mødes. Skolekarakterer og -niveau er ikke vigtigt i UNF – det der tæller er nysgerrigheden og lysten til at lære.

Læs mere på: www.unf.dk

Niels Bohr Instituttet 

På Niels Bohr Instituttet forsker og underviser vi indenfor et bredt spektrum af fysikkens områder: Astrofysik, biofysik, eScience, faststoffysik, geofysik, kvantefysik og partikelfysik.

Læs mere på: www.nbi.ku.dk