I fredags var der en særlig god grund til jubel på GHG. Tre piger fra 2.w kom nemlig vejen til finalen og løb af med 2. pladsen i Lundbecks nationale konkurrence for gymnasier: ’Drughunters’ inden for kategorien ’Biotek’.

Drughunters er delt op i tre separate konkurrencer: en kemisk, en biologisk og en bioteknologisk. Formålet med konkurrencen er at koble elevernes faglige viden fra gymnasieundervisningen til udviklingen af nye og bedre lægemidler. Omdrejningspunktet er behandling af sygdomme i centralnervesystemet. Opgaven besvares ved at to til tre elever fra hver deltagende klasse stiller op med en videnskabelig poster og et oplæg til en mundtlig præsentation.

Sådan en poster havde Angelina Matthiesen, Caroline Thørs og Karla Kiær fra 2.w kastet sig over med fokus på sygdommen Parkinson. Posteren var så god at de i første omgang blev udtaget til at repræsentere klassen til konkurrencen. De var tidligere blevet undervist i, hvordan man laver en god videnskabelig poster og sygdomme i centralnervesystemet er et velkendt emne i biotek. Derudover trak de på faglig viden fra kemi og biologi.

I fredags var selve finalen på Lundbeck. Her var der forskere fra Lundbeck i dommerpanelet og der var deltagende gymnasieelever fra hele landet, herunder 16 grupper i kategorien Biotek.

I første omgang skulle de tre GHG’ere fremlægge deres poster i en indledende runde sammen med de andre deltagere i kategorien Biotek. Pigerne havde lavet fremlæggelsen som et rollespil, hvor Caroline spillede patient, Angelina spillede læge og Karla spillede forsker, der havde en samtale om Parkinson. Det gjorde de så godt, at de kom videre i finalen. Herefter blev der skubbet en ekstra gang til nerverne, da pigerne i finalen skulle fremlægge en gang til foran alle deltagerne. Pigerne klarede det dog så godt at dommerne kvitterede med en flot 2. plads.

Kæmpe stort tillykke!