”Det moderne menneske er blevet en planetforandrende kraft med den reelle magt over, hvordan Jordens fysiske og levende systemer udvikler sig de næste mange tusind år. Selv i et geologisk tidsperspektiv er der tale om en så dramatisk forandring af hele kloden, at den nuværende geologiske epoke, Holocæn, bør erklæres afsluttet og afløst af Antropocæn, Menneskets nye tid,” mener arkæologer.  Sådan indledtes en artikel i Information i 2011 under overskriften:

’Velkommen til Antropocæn.’

Antropocæn er også omdrejningspunktet for to temaeftermiddag på Gammel Hellerup Gymnasium. Den første blev afholdt  5. marts, med besøg af to oplægsholdere, psykolog Solveig Roepstorff, der fortalte om klimapsykologi og forfatter Peder Frederik Jensen, der skriver ’Klima-litteratur’.

Med inspiration i oplæggene, digte og research har eleverne løbende arbejdet med emnet, hvor de på forskellige måder har reflekteret over menneskets påvirkning på jorden. I eftermiddag var alle eleverne samlet i salen til en fremvisning af de forskellige produkter, de har lavet. Eleverne havde lavet alt fra børne-historier på engelsk om at passe på klimaet, til installationer, digte og informationsplancher.