Mangfoldighed og plads til forskellighed er en af de helt centrale værdier på GHG.

Geografisk ligger gymnasiet tæt på grænsen mellem København og Gentofte. Det betyder, at GHG traditionelt har tiltrukket forskellige elever fra begge kommuner og omegnskommunerne. En mangfoldighed, der altid er blevet opfattet som en gevinst og styrke for gymnasiet. Mangfoldighed på GHG kan være alt fra din kulturelle baggrund, dine socioøkonomiske forhold eller forskellighed i dine interesser og syn på livet. Det betyder bl.a., der ikke er én type elever, der sætter dagsordenen for hvilke fællesskaber eller sociale aktiviteter, der er populære på skolen, eller hvilke typer fester, der skal holdes.

Gennem introdage, en lang række aktiviteter i undervisningen, introovernatninger, rejser og sociale arrangementer er der et stort fokus på, at klasserne bliver rystet godt sammen og alle skal kunne føle sig som en del af klasefællesskabet.

Fællesskab på tværs af årgange og klasser er også en helt central del af livet på GHG. Da vi har alle faciliteter samlet på en adresse har vi mulighed for at lave aktiviteter på tværs af klasser og årgange, og salmes eksempelvis ca. en gang om måneden til GHG-samling for hele skolen. Det betyder også, at der er mange forskellige muligheder for fællesskaber og socialt liv på skolen. Som elev kan du deltage i en lang række udvalg og sociale aktiviteter såsom Musical, brætspilsklub, eftermiddagsidræt, musikundervisning, nødhjælpsudvalg og meget andet.

Læs herunder om de mange forskellige sociale aktiviteter og udvalg på GHG.

Musical

Hvert år opsættes en stor musical på gymnasiet. Alle er velkomne til at deltage, og du kan være med i alt fra skuespil, instruktion og musik til PR, scenografi og makeup.

Hold øje med Lectio og GHG’s sociale medier for optagelsesprøver og tilmelding til deltagelse i næste års musical.

Brætspilscafé

På udvalgte eftermiddage samles mange af skolens elever om gode gammeldags brætspil, hvor det oser af hygge.

Fester og caféer

På GHG bliver der i løbet af året holdt en række fester, koncerter og caféaftner.

Vi afholder årligt ca. seks store fester for alle skolens elever. Til festerne kommer der bands, solister og DJ’s. Festerne afholdes ofte som temafester og arrangeres af skiftende festudvalg, hvor alle elever har mulighed for at deltage. Festerne afholdes i en tryg atmosfære med deltagelse af både lærere og eksterne vagter. Der afholdes ligeledes et antal caféeftermiddage og -aftener, som caféudvalget står for.

GHG Musikcafé

GHG har i løbet af året musikcafeer, hvor du kan optræde for de andre elever på skolen både med egne og andres numre og både akustisk og elektronisk. Til cafeerne er der caféhygge, snacks og massere af god musik og stemning.

Cafeerne annonceres på skolens sociale medier og infoskærme. Ønsker du at optræde kan du kontakte Per i studiecentret eller på: pvh@ghg.dk

IDRÆT I FRITIDEN

Efter skoletid, i pauser og frimoduler kan dyrke idræt på GHG. Du kan frit bruge skolens idrætsplads, fitnesslokale og hal (når den er ledig) til at dyrke idræt alene eller med andre GHG’ere.  Du kan låne udstyr og bolde af skolen og som bruger af fitnesslokalet får du en nøgle og intro til faciliteterne.

 

GHG-LIGAEN

På GHG har vi vores egen fodboldliga, hvor klasserne stiller op mod hinanden og ofte også mod et lærerhold. Du kan være med i GHG-ligaen, uanset om der gemmer sig en Messi i dig, eller du er en mere afslappet fritidsspiller, det vigtigste er fællesskabet. Ligaen bliver afgjort ved 3. g’ernes sidste skoledag, og vinderne bliver fejret som en del af festen.

GHG BAND

GHG-band er gymnasiets helt eget band, hvor vi mødes og øver på skolen og spiller koncerter bl.a. til samlinger og andre fælles begivenheder på skolen. Så har vi det først og fremmest rigtig sjovt og nyder vores fællesskab omkring musikken. Så hvis du har en musiker eller sanger gemt i maven, kan det være du er et af de nye band-medlemmer.

Vi øver som regel om onsdagen.

Kreaklubben

I GHG’s Kreaklub kan du komme og lade kreativiteten og hyggen få frit løb. Vi laver perler, hækler, stikker og maler. Til jul laver vi julegaver – og lader os ellers inspirere i løbet af året.

Alle er velkomne!

Musikværkstedet

Gammel Hellerup Gymnasium har et rigt musikliv, og du kan deltage i mange musikaktiviteter efter skoletid.

Musikværkstedet

Skolen har ugentlig musikskole i B3 (Blue Note) og B4 (Monteverdi) med specielt henblik på instrumentalundervisning i hhv. guitar, bas, trommer og keyboard. Du kan desuden få hjælp til teorien.

Du kan være begynder, have spillet tidligere, være i gang med at lære et instrument eller være øvet – alle er velkomne. Selvfølgelig kan der også blive sammenspil i de 3 øvelokaler i tilknytning til 2 de musiklokaler.

Brug musiklokalerne

GHG-elever kan frit låne skolens nye musiklokaler,  B3 (Monteverdi) og B4 (Blue Note), til øvning og sammenspil mandag-fredag frem til kl. 21.

Nøglekort udleveres af Per på Biblioteket mod aflevering af studiekort.

Studiekortet forbliver på Biblioteket, så længe man bruger musiklokalerne. Så snart man er færdig og har ryddet op etc., afleveres nøglekortet til Per Biblioteket, og studiekortet udleveres igen. Er Per ikke til stede, eller er Biblioteket lukket i mellemtiden, lægges nøglekortet i postkassen ved indgangen på Svanemøllevej, og studiekortet afhentes, så snart Biblioteket igen åbner (næste morgen/mandag efter week-end).

Idrætsdag

Hvert år holdes der en fælles idrætsdag, hvor du deltager sammen med din klasse i en lang række sportsgrene – også de mere alternative som kagebagning og skak. Dagen skaber en masse sjove og mindeværdige oplevelser på tværs af klasser og årgange.

GHG SAMLINGER

Ca. en gang om måneden samles hele GHG i hallen til fælles samling. En klasse står på skift for at styre samlingerne og lave indslag for de andre elever.

Festudvalget

Elsker du at arrangere fester, organisere og planlægge, eller har ideer til sjove events og temaer, er Caféudvalget måske noget for dig. Udvalget står for at arrangere skolens cafeer, finder på sjove temaer, underholdning og meget mere.

Debatudvalget

I debatudvalget har vi fokus på at opkvalificere vores medlemmer, når det kommer til deres debatevner. I udvalget bestræber vi os på, at skabe en god kultur, hvor der er plads til alle, og vi kan debattere en lang række forskellige emner, der interesserer udvalgets medlemmer. Vi har stor opbakning fra mange elever på skolen, og vi hilser altid nye debattører velkommen.
Vi bestræber os på, at mødes ca. hver 14. dag.

Elevråd

Elevrådet på Gammel Hellerup Gymnasium består af to formænd og et forretningsudvalg. Derudover deltager alle klasser med 1-2 repræsentanter.

 

 

 

Elevdemokratiet betyder rigtig meget på GHG, og skolen har en solid tradition for et tæt samarbejde mellem elevråd og ledelsen. Elevrådsformændene er i hyppig og tæt kontakt med ledelsen og har stor indflydelse på mange konkrete tiltag på skolen. Samtidig bliver elevrådet inddraget i mere overordnet overvejelser omkring etiske retningslinjer, regler på skolen og har en vigtig stemme ved skolens bestyrelsesmøder.

Formænd for elevrådet 2023/2024 er

  • Sam Aristotelis Pizimolas 1.i
  • Mads Kayerød Esbjerg Christensen 1.x

Elevrådet har sæde i forskellige udvalg på skolen og varetager på den måde elevernes interesser.

Vedtægter for elevrådet 2018

Hyggeudvalget

Det er vigtigt at ens skole ikke bare er ens skole, men et sted man holder af. Det er hyggeudvalgets fornemste opgave, at gøre GHG så hyggelig at være på som muligt.

Hyggeudvalget mødes ofte efter skole, hvor vi maler, river ned, bygger op og skaffer nye møbler. Så hvis du har lyst til at have en sjov og hyggelig aften med andre GHG’ere, hvor du forskønner vores fælles skole, så meld dig til hyggeudvalget.

PULSEN

PULSEN

Elevbladet Pulsen bliver skrevet af elever til elever.

Læs seneste udgivelse her

 

Redaktionen består af elever fra alle tre årgange, og der skrives om lige præcis det, vi elever synes er spændende at skrive om, samtidig med der hygges med kage, te og snacks.

Vi skriver alt fra de længere og mere seriøse artikler til de mere sjove indslag som horoskoper og brevkasse. Derudover arbejdes der med en professionel grafiker, der får bladet til at se megagodt ud.
Pulsens redaktion samler løbende inspiration og mødes to gange om året, hvor der skrives på fuld blus. Skrivedagene er i skoletiden, hvor vi får godskrevet vores fravær.

Miljøudvalget

Miljøudvalget er et udvalg for de, der vil gøre en forskel for klimaet ved lokale initiativer. Vi hjælper skolen og eleverne med at finde bæredygtige løsninger i hverdagen, og forsøger at inspirere til mere grønne initiativer generelt.

Stemningsudvalget

Stemningsudvalget står for at skabe god stemning på GHG. De påskepynter, julehygger, arrangerer græskarudskæring m.v.

Traditionsudvalget

Traditionsudvalget på GHG er et stort og aktivt udvalg. Udvalget står bl.a. for at arrangere græskarudskæring til Halloween, juleklip og uddeling af roser til Valentines. Udvalget står også for de to årlige bogstavmiddage, hvor klasserne rystes sammen på tværs af årgange.

Vidste du, at GHG kun er 5 min. gang fra Hellerup St. og 10 min. på cykel fra Østerbro og Nordvest?