20. februar er alle Gammel Hellerup Gymnasiums forældre inviteret til forældreaften om ’Unge og misbrug’. Det er organisationen ’DrugRebels’, der står for arrangementet. De fortæller både nyttig fakta om alkohol og stoffer blandt unge, og hvilke konsekvenser rusmidler kan have. Helt centralt inspirerer de forældre til at tale med deres unge om alkohol og stoffer og klæder dem på til, hvordan de kan opbygge en tillid omkring de svære samtaler.

Forskning viser, at forældre har en central indflydelse på unges alkohol- og misbrugsvaner, og derfor ønsker vi som gymnasium at støtte forældrene i at tale med deres børn om emnet og hjælpe dem til at træffe de rigtige beslutninger.

Indsats målrettet skolens elever

Alkohol og for nogles vedkommende stoffer er emner, der bliver aktuelle, når børn bliver til unge og begynder at gå til fester. På Gammel Hellerup Gymnasium sættes der meget fokus på at forebygge misbrug og støtte de unge til at passe på sig selv og hinanden. Hvert år er der flere initiativer i 1.g, der skal klæde de unge på til navigere trygt i ungdomslivet. Eksempelvis har vi hvert år et stort oplæg for alle 1.g’ere fra DrugRebels, hvor unge fortæller deres egne historier, læger fortæller om konsekvenserne ved misbrug, og der skabes en dialog med eleverne om, hvordan et misbrug forebygges.

Som noget nyt holdte to 4.g’ere fra GHG tidligere på året oplæg for alle GHG’s nye 1.g’ere. Med et helt nyligt gymnasieforløb i frisk erindring kunne de to studenter fra GHG med stor ærlighed og oprigtighed fortælle om deres år på GHG på godt og ondt. De fortalte om faldgrupper, hvad man skal være særligt opmærksom på og de gode oplevelser, man skal huske at dyrke og nyde, mens man er på gymnasiet. Her kom de bl.a. også ind på, hvordan man ikke skal føle sig presset til at drikke og drikke for meget. De to tidligere GHG’ere understregede bl.a., hvor vigtigt det er at dyrke et godt sammenhold på en 1.g årgang og passe godt på hinanden.

Derudover tages emnerne op på forskellige måder i undervisningen, og alle elever og deres forældrer tilknyttet en af skolens fire studievejledere, der altid er parate til at støtte og rådgive. De kan også henvise til hjælpeprogrammer, hvis der er tale om et misbrug.

Læs mere om indsatsen på Gammel Hellerup Gymnasium

Læs mere om DrugRebels