Musik og Sprog

I studieretningen Musik og Sprog med Musik A og Engelsk A integreres de to fag bl.a. gennem moderne rytmisk musik, der også er forbundet med britiske og amerikanske samfundsforhold, hvorved et naturligt samarbejde med fagene historie og samfundsfag også opstår. Holdet kan f.eks. vælge at arbejde med Beatlemania og 60’erne i England, borgerrettigheder i USA, protestsange, hiphop osv.

I de to studieretninger får du mulighed for at vise din kreativitet gennem sang og sammenspil. Du kommer til at arbejde proces- og produktorienteret. I musik arbejder du med spil, sang, musikarrangement og komposition. Der er bl.a. et løbende fokus på produktion af egne kunstneriske produkter ved hjælp af programmer såsom Reaper og Primus. Skolen giver dig flere muligheder for at komme ud med din musik: Der er en lang tradition for at besøge ARK Studio, du bliver involveret i musikstyregruppen for GHG’s årlige musical, i Melodi Grandprix, i forbindelse med GHG’s egen singer-songwriter scene, ’GHG Musikcafé’ og meget andet.

VIDEREGÅENDE UDDANNELSER

Studieretningen lægger op til humanistiske uddannelser på universitetet og til uddannelser inden for f.eks. kulturformidling og musikvidenskab. Ligeledes vil du også være godt rustet til en bred vifte af mellemlange uddannelser.

At turde stille mig frem på en scene, det er i gymnasiet jeg har lært det

Wilson, Leonora og Frederik

Musikværkstedet

Gammel Hellerup Gymnasium har et rigt musikliv, og du kan deltage i mange musikaktiviteter efter skoletid.

Musikværkstedet

Skolen har ugentlig musikskole i B3 (Blue Note) og B4 (Monteverdi) med specielt henblik på instrumentalundervisning i hhv. guitar, bas, trommer og keyboard. Du kan desuden få hjælp til teorien.

Du kan være begynder, have spillet tidligere, være i gang med at lære et instrument eller være øvet – alle er velkomne. Selvfølgelig kan der også blive sammenspil i de 3 øvelokaler i tilknytning til 2 de musiklokaler.

Brug musiklokalerne

GHG-elever kan frit låne skolens nye musiklokaler,  B3 (Monteverdi) og B4 (Blue Note), til øvning og sammenspil mandag-fredag frem til kl. 21.

Nøglekort udleveres af Per på Biblioteket mod aflevering af studiekort.

Studiekortet forbliver på Biblioteket, så længe man bruger musiklokalerne. Så snart man er færdig og har ryddet op etc., afleveres nøglekortet til Per Biblioteket, og studiekortet udleveres igen. Er Per ikke til stede, eller er Biblioteket lukket i mellemtiden, lægges nøglekortet i postkassen ved indgangen på Svanemøllevej, og studiekortet afhentes, så snart Biblioteket igen åbner (næste morgen/mandag efter week-end).

Musical

Hvert år opsættes en stor musical på gymnasiet. Alle er velkomne til at deltage, og du kan være med i alt fra skuespil, instruktion og musik til PR, scenografi og makeup.

Hold øje med Lectio og GHG’s sociale medier for optagelsesprøver og tilmelding til deltagelse i næste års musical.

MGP

Skolen har sit helt eget MGP med egne solister, grupper og et brag af en melodi grand prix-fest for hele skolen.

Hold øje med Lectio og GHG’s sociale medier for, hvornår man kan tilmelde sig næste års MGP

GHG Musikcafé

GHG har i løbet af året musikcafeer, hvor du kan optræde for de andre elever på skolen både med egne og andres numre og både akustisk og elektronisk. Til cafeerne er der caféhygge, snacks og massere af god musik og stemning.

Cafeerne annonceres på skolens sociale medier og infoskærme. Ønsker du at optræde kan du kontakte Per i studiecentret eller på: pvh@ghg.dk

Vidste du, at GHG kun er 5 min. gang fra Hellerup St. og 10 min. på cykel fra Østerbro og Nordvest?