Gammel Hellerup Gymnasium fejrer sit 125-års jubilæum i uge 36 2019. Nærmest bestemt fredag den 6. september. Præcis 25 år efter 100-års jubilæet og dermed kontinuitet. Det var en stor fejring for 25 år siden, og 125 år er måske ikke helt så fint som 100 år, men alligevel. Det er en festdag for elever og ansatte med sjove aktiviteter. Et af initiativerne er en kapsejlads i robåde, som måske kan gå hen og blive en årlig tradition.

I forbindelse med jubilæet har tidligere lektor Anders Larsen med stor energi og indsigt udarbejdet et skrift, som både kigger tilbage og frem. Tak til Anders for det. Jeg håber, at de, der læser det, både vil få fornøjelse af de sjove billeder, men også nyde de mange spændende refleksioner. Læs med via øverste knap til højre ‘GHG gennem 125 år.

Vi har også inviteret en række tidligere elever tilbage på deres gamle gymnasium for at fortælle om deres tid på GHG. Under knappen ‘Mød tidligere elever’ kan du se og læse med, når de fortæller om minder om lærere, fester og venner på GHG gennem tiden. På siden vil der resten af året blive offentliggjort flere interview med tidligere elever.

For 25 år siden, da Gammel Hellerup Gymnasium fyldte 100 år, vandt tre elever en skrivekonkurrence med deres bud på “livet på GHG i 2019”. I år bliver stafetten taget op igen, da der i foråret blev udskrevet en ny skrivekonkurrence blandt alle elever. Opgaven var at beskrive GHG om 25 år. Tre elever vandt konkurrencen. Hør om deres tanker bag teksterne og hør eller læs teksterne på siden ‘GHG i 2044 – tre fremtidsscenarier’.

GHG lever og har det godt. Skolen har i mange år oplevet stor søgning af nye elever og er således i dag det største gymnasium i Gentofte. Undersøgelser viser, at elever og ansatte trives, og at der er stor konsensus om skolens kerneværdier faglighed, fællesskab og mangfoldighed. Jeg er sikker på, at der er de bedste forudsætninger for, at skolen om 25 år kan fejre sit 150-års jubilæum.

 

Jørgen Rasmussen

Rektor

GHG gennem tiden