Digter Caspar Eric besøger GHG

Der blev lyttet intenst, grinet og stillet mange spørgsmål da den anmelderoste unge digter Caspar Eric holdte oplæg for og svarede på spørgsmål fra 2.i, 3.i og 3.u i dansk.

Caspar Eric er 29 år og har allerede tre meget anmelderoste digtsamlinger bag sig. Han skriver bl.a. om sociale medier, selviscenesættelse, ikke at være et perfekt menneske og selvmord. Emner, der tager pulsen på samfundet netop nu, fortæller om at være ung i et postmoderne samfund og trækker på meget personlige og aktuelle referencer. Det var tydeligt, at eleverne på GHG kan nikke genkendende til temaerne i Caspar Erics værker.

Efter oplæsning fra hans tre publicerede værker, fortalte Caspar om processen i at skrive, om oplevelser og indtryk, der har inspireret ham til hans værker og om hans syn på forskellige samfundsaspekter. Han fortalte med en afvæbnende og humoristisk ærlighed, der i høj grad fangede GHG’s elever og gav anledning til mange grin og spørgsmål.

”Det var rigtig spændende at høre ham fortælle, og rigtig meget af det han skriver om, kan man relatere til fra sit eget liv. Han giver utrolig meget af sig selv, og det bliver meget personligt. Det er med til at gøre det interessant, også fordi han er ung og har en hverdag, der på mange måder ligner vores,” fortæller Emilie fra 3.i.

I de tre GHG klasser er forskellige af Caspar Erics værker læst i klasserne op til mødet. I spørgetimen blev der bl.a. spurgt ind til det grænseoverskridende i som forfatter at bruge sig selv og sin egen historie i sine værker, om holdningen til selvmord og udviklingen i samfundet og selviscenesættelse, som i følge Caspar Eric er et uundgåeligt vilkår for mennesket.

 

Fakta

Caspar Eric, f. 9. maj 1987, uddannet magister i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.

Debuterede i 2014 som forfatter med poesi-udgivelsen 7/11. Med hans egne ord er det en bog om at være ung i 2014, om popsamfundet og angsten for at blive outdated. Caspar Eric modtog debutantprisen Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat 2015 på 50.000 kr. for 7/11.

I 2015 udgav Caspar Eric langdigtet NIKE. Her var udgangspunktet Caspar Eric egen cerebrale Parese (spastisk lammelse), og han reflekterede over hvilken betydning det har at leve med et handicap i et samfund som vores.

Januar 2017 er han aktuel med sin tredje digtsamling, AVATAR - hvori de otte digte eller suiter er baseret på forskellige tekster, udsagn eller kunstværker af og om unge mænd, der har begået selvmord, og som tematiserer melankoli, kapitalisme, kravet om det gode liv og selvmordet. (gyldendal.dk)