Global Dignity Boys på Gammel Hellerup Gymnasium

Op mod 750 drenge samlet på Gammel Hellerup Gymnasium til et af Danmarks største ungdomsevents. Anerkendte personligheder var samlet på scenen med et formål: At få danske unge drenge til at føle sig mere værd.

Multihallen på Gammel Hellerup Gymnasium summede i onsdags af liv. Flere hundrede drenge fra en lang række grundskoler var samlet til den årlige event: Global Dignity Boys, som Gammel Hellerup Gymnasium lagde hus til og var med til at sponsorere:

”Det er et vigtigt og meget sympatisk arrangement, som vi er meget glade for at støtte op omkring,” fortæller rektor Jørgen Rasmussen. ”Det er ekstremt vigtigt for unge at vide, at man sagtens kan klare sig godt, selvom man måske ikke er den bedste i skolen, har problemer derhjemme eller lignende. Hele budskabet harmonerer rigtig godt med Gammel Hellerup Gymnasiums centrale værdier, der bl.a. bygger på tolerance, åbenhed og respekt også med fokus på de elever, der har brug for ekstra støtte til at komme igennem deres uddannelse.”

Kendte står igen sammen om at give unge et værdighedsboost

Det var Global Dignity Danmark, der stod bag eventen. ”Vi har inviteret nogle af Danmarks normbrydere, debattører, erhvervspersoner og entertainere til at give drengene et skud selvværd, energi og gåpåmod – for helt ærligt, det trænger de til!" siger formanden for Global Dignity i Danmark, Lea Carina Frederiksen og fortsætter:

"Vi møder danske drenge landet over, som ikke stoler på deres dømmekraft. Vi oplever elever, der ikke tør gå efter deres drøm. Vi oplever elever, der er bange for at stole på andre, og det gør vi noget ved."

På programmet var bl.a.: Morten Pelch (journalist), Nicolai Bille Krogh (iværksætter bag GO DREAM), Julius Mygind (tidligere misbruger og overfaldsoffer), Martin H. Zielke (iværksætter bag Simply cooking), Kasper Fresco (rapper) og Jørgen Leschley Thorsted (CFO og ekstremløber).

Trods de mange drenge samlet på et sted var der det meste af tiden absolut stilhed i den store hal. Drengene lyttede fascineret til de mange personlige og ofte barske historier om en lang række rollemodeller, der har klaret sig på trods af dårlige odds. Historier, de kan tage med sig videre i hverdagen, og som forhåbentlig inspirerer til større værdighed og store drømme for fremtiden.

Global Dignity er en uafhængig organisation, der arbejder for at skabe og udbrede værdighed blandt børn og unge. Organisationen blev dannet I 2006 af blandt andet H.K.H. Kronprins Haakon af Norge. I Danmark er den succesfulde og meget omtalte Soulaima Gourani protektor i organisationen. I dag er Global Dignity repræsenteret i over 70 lande verden over. Se www.globaldignity.dk