Melorme på menuen

Eleverne i 1.i og 1.w fik i denne uge en smagsprøve på det, der skal løse fremtidens problemer med hungersnød: Insekter i form af melorme med chili- og barbecuesmag, der faktisk smager forbløffende meget som chips. 

Med statistikker, der peger på stigende overbefolkning og færre områder at dyrke afgrøder på, skal der tænkes kreativt, når fremtidens fødefareforsyninger skal sikres.

”Spis insekter!” lød svaret da 1.i og 1.w fik forklaret alle de fordele, de små kryb rummer: De kan avles hvor som helst – selv midt i storbyen. De kan leve af afgrøder, som mennesker ikke selv skal spise som græs og blade, de indeholder mindre fedt og affaldsstoffer, end de husdyr vi normalt ynder at putte på tallerkenen, og så er de sprængfyldt med proteiner. Selve smagen var dog ikke et af de argumenter, der blev fremhævet for eleverne, inden de selv blev udfordret til at spise eksempler på de fødevare, vi måske skal overleve af i fremtiden.

Hele tallerkner fyldt med melorme blev serveret for eleverne, der med rette kiggede meget mistænksomt på formiddagens menu. De var dog ristet i chili og barbecue-krydderi, og når tanken om at spise orme først blev overvundet, smagte de ret meget af chips.

”Det er faktisk ikke så slemt, når man først har prøvet det. Dem med chili er helt klart bedst,” lød anbefalingen fra Maria fra 1.x. 

Oplægget er en del at elevernes AT-forløb, hvor de bl.a. også skulle lave nogle små film om at spise insekter. En film i hver klasse blev kåret som vindere.  Filmen fra 1.i kan ses her. Filmen fra 1.w kan ses her