Stor 'Danmarks Indsamling' på GHG

På Gammel Hellerup Gymnasium har eleverne taget initiativ til, at samle ind til Danmarks Indsamling 2017 i hele uge 5. Eleverne kan bl.a. købe lodder og deltage i en konkurrence om at vinde præmier doneret af en lang række lokale butikker og virksomheder.

Det er Nødhjælpsudvalget på Gammel Hellerup Gymnasium, der står bag initiativet til, at skolen i samlet flok skal støtte Danmarks Indsamling 2017.

Hver dag i uge 5 kan eleverne donere penge i indsamlingsbøsser i skolens kantine, donere via MobilePay eller købe et lod til 5 kroner og deltage i konkurrencen om en lang række forskellige præmier. Eleverne fra Nødhjælpsudvalget har været rundt i butikker og virksomheder i Hellerup og omegn for at spørge, om de vil sponsorere indsamlingen ved at donere præmier til konkurrencen. Det har mange sagt ja til, og ind til videre er sponsorerne bl.a. Matas på Strandvejen, Hellerup The depot, Canteen, Gammel Hellerup Gymnasium, Wangs Sushi i Dyssegård, Søborg pizza og grillbar, Frisør Savannah og Gentofte Kino.

Ideen til at støtte indsamlingen fik Nødhjælpsudvalget faktisk af arrangørerne af Danmarks Indsamling selv, da de kontaktede gymnasiet i september. ”Vi vil gerne lave en masse forskellige arrangementer i løbet af året, hvor eleverne på GHG har mulighed for at støtte forskellige nødhjælpsprojekter,” fortæller Klara Johanne Bredahl Bille fra 2w, der er en af hovedkræfterne bag indsamlingen på GHG. ”Vi synes, Danmarks Indsamlingen er et rigtig godt initiativ, hvor vi kan bidrage til en stor indsamling, der virkelig kan være med til at gøre en forskel, for verdens fattigste. For at skabe noget opmærksomhed omkring indsamlingen, fandt vi på at lave en lodtrækning med lokale præmier. Vi er blevet taget rigtig godt imod de forskellige steder og har fået samlet en masse gode præmier sammen.” Eleverne i Nødvalgsudvalget barsler også med nogle konkurrencer på de skolens sociale medier, der også skal støtte indsamlingen.

Danmarks Indsamling 2017: Intet barn må sulte

Sammen med danskerne samler Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR ind til 12 konkrete projekter, der bekæmper sult blandt børn. Lørdag den 4. februar kulminerer Danmarks Indsamling i et kæmpe tv-show på DR1.